A kétféle lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és fóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk 30 percre.
Ezután enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz.
A kihűlt linzereket kettesével összetapasztjuk a lekvárral, és egy napig hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta.
Másnap vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csoki kétharmadát. Mikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék egyharmadot. Rácsra rakjuk az islereket, eloszlatjuk rajtuk az olvasztott csokit, majd egy késsel lehúzzuk a tetejükről a felesleget, aztán pár szem tökmaggal díszítjük.
Mikor már kissé megdermedt a fehércsoki-réteg, megszórjuk a sütik mindkét felét tökmagliszttel. A maradék olvasztott fehér csokit egy pici nyomózsákba rakjuk, kis lyukat vágunk a végén és csíkokat rajzolunk vele az islerek tetejére.
Fehércsokis-tökmagosisleráfonyalekvárral
Habár én a klasszikus, étcsokival bevont islerek híve vagyok, imádtam készíteni ezt a csoda szép, zöld tésztás, tökmagos verziót. A szerkesztőség imádta, szóval szerintem mindenképp próbáljátok ki ti is! 😊
Tojásmentes
Ha szeretnél valamilyen különleges aprósüteményt az ünnepi asztalra, esetleg csak feldobnád a szürke hétköznapokat valami édessel, ez a fehércsokis-tökmagos isler áfonyalekvárral igazi telitalálat! A roppanós tészta, a mennyei lekvár és az édes csoki tökéletes harmóniát alkotnak a tányéron.
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
A díszítéshez
Elkészítés
A kétféle lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és fóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk 30 percre.
Ezután enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz.
A kihűlt linzereket kettesével összetapasztjuk a lekvárral, és egy napig hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta.
Másnap vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csoki kétharmadát. Mikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék egyharmadot. Rácsra rakjuk az islereket, eloszlatjuk rajtuk az olvasztott csokit, majd egy késsel lehúzzuk a tetejükről a felesleget, aztán pár szem tökmaggal díszítjük.
Mikor már kissé megdermedt a fehércsoki-réteg, megszórjuk a sütik mindkét felét tökmagliszttel. A maradék olvasztott fehér csokit egy pici nyomózsákba rakjuk, kis lyukat vágunk a végén és csíkokat rajzolunk vele az islerek tetejére.

Elkészítési idő: 1 óra
Pihentetés: 1 éjszaka
Sütési idő: 10-12 perc
Tudtad, hogy a tökmagliszt nemcsak gyönyörű zöld színt ad a tésztának, de tele van fehérjével és magnéziummal is? Ez az isler amilyen mutatós, olyan különleges is.
Csekkold ezeket az isler recepteket is:
Ha tetszett a fehércsokis-tökmagos isler áfonyalekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



