Fantasztikus desszertek

Fehércsokis-tökmagosisleráfonyalekvárral

Fehércsokis-tökmagos isler áfonyalekvárral
Fehércsokis-tökmagos isler áfonyalekvárral (Fotó: Puskás Nóri)

Hozzávalók
A tésztához
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
50 g
tökmagliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
1 csipet
A krémhez
1 üveg
sűrű áfonyalekvár
(300 g-os kiszerelés)
A díszítéshez
250 g
fehér csoki
1 marék
tökmag
1 tk
tökmagliszt

Elkészítés
  1. A kétféle lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és fóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk 30 percre. 

  2. Ezután enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 

  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz.

  4. A kihűlt linzereket kettesével összetapasztjuk a lekvárral, és egy napig hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta. 

  5. Másnap vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csoki kétharmadát. Mikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék egyharmadot. Rácsra rakjuk az islereket, eloszlatjuk rajtuk az olvasztott csokit, majd egy késsel lehúzzuk a tetejükről a felesleget, aztán pár szem tökmaggal díszítjük.

  6. Mikor már kissé megdermedt a fehércsoki-réteg, megszórjuk a sütik mindkét felét tökmagliszttel. A maradék olvasztott fehér csokit egy pici nyomózsákba rakjuk, kis lyukat vágunk a végén és csíkokat rajzolunk vele az islerek tetejére.

www.streetkitchen.hu

Habár én a klasszikus, étcsokival bevont islerek híve vagyok, imádtam készíteni ezt a csoda szép, zöld tésztás, tökmagos verziót. A szerkesztőség imádta, szóval szerintem mindenképp próbáljátok ki ti is! 😊

pictogram

Tojásmentes

Ha szeretnél valamilyen különleges aprósüteményt az ünnepi asztalra, esetleg csak feldobnád a szürke hétköznapokat valami édessel, ez a fehércsokis-tökmagos isler áfonyalekvárral igazi telitalálat! A roppanós tészta, a mennyei lekvár és az édes csoki tökéletes harmóniát alkotnak a tányéron.

Hozzávalók

8 - 10 darab
A tésztához
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
50 g
tökmagliszt
200 g
vaj
100 g
porcukor
1 csipet
A krémhez
1 üveg
sűrű áfonyalekvár
(300 g-os kiszerelés)
A díszítéshez
250 g
fehér csoki
1 marék
tökmag
1 tk
tökmagliszt

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és fóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk 30 percre. 

  2. Ezután enyhén lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 

  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz.

  4. A kihűlt linzereket kettesével összetapasztjuk a lekvárral, és egy napig hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta. 

  5. Másnap vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csoki kétharmadát. Mikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék egyharmadot. Rácsra rakjuk az islereket, eloszlatjuk rajtuk az olvasztott csokit, majd egy késsel lehúzzuk a tetejükről a felesleget, aztán pár szem tökmaggal díszítjük.

  6. Mikor már kissé megdermedt a fehércsoki-réteg, megszórjuk a sütik mindkét felét tökmagliszttel. A maradék olvasztott fehér csokit egy pici nyomózsákba rakjuk, kis lyukat vágunk a végén és csíkokat rajzolunk vele az islerek tetejére.

IMG_7128
Fehércsokis-tökmagos isler áfonyalekvárral (Fotó: Puskás Nóri)
  • Elkészítési idő: 1 óra

  • Pihentetés: 1 éjszaka

  • Sütési idő: 10-12 perc

Tudtad, hogy a tökmagliszt nemcsak gyönyörű zöld színt ad a tésztának, de tele van fehérjével és magnéziummal is? Ez az isler amilyen mutatós, olyan különleges is.

Csekkold ezeket az isler recepteket is:

Gesztenyés isler

Gluténmentes isler

Fehércsokis-pisztáciakrémes isler

Ha tetszett a fehércsokis-tökmagos isler áfonyalekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése