A fitt lencsepizzához a lencsét először egy órára forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, aztán három órára hideg vízbe tesszük. Amikor letelt az idő, leszűrjük a lencsét, majd 100 ml vízzel leturmixoljuk. Az így kapott masszát egy sütőpapírra öntjük és egy kanál segítségével, körkörös mozdulatokkal kilapítjuk egy kb. 32 cm átmérőjű „pizzatésztává”.
A180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 18-20 percre, és miután megsült, hagyjuk 5 percet hűlni. Ezután a sütőpapírral együtt egy deszkára fordítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Ha nem jön le könnyen, várjunk még egy keveset – ha kihűl, akkor egyszerűbb ez a művelet.
A paradicsomszószt kikeverjük sóval, borssal, oregánóval és reszelt fokhagymával, majd rákenjük a pizzatésztára. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és mehet rá a szeletelt gomba, a sonka, az olívabogyó és végül a mini mozzarellák. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és visszatesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe még 10 percre.

- Előkészítési idő: 4 óra
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc