Fitt

Fittparadicsomoshúsgombóc

Fitt paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók
1 kg
darált pulykahús
só, bors
1.5 tk
őrölt fűszerkömény
1.5 tk
fokhagymapor
1.5 tk
pirospaprika
300 g
bulgur
120 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
60 g
zellerszár
100 g
paprika
40 g
kókuszolaj
1 ek
paradicsompüré
2 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g/db)
1 - 1.5 l
alaplé
1 - 2 ek
eritrit

Elkészítés

A paradicsomos húsgombóc fitt változatban legalább olyan könnyen elkészíthető, mint a hagyományos, picit cukros, édes verzió. A húst sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel, a fokhagymaporral és a pirospaprikával, alaposan összedolgozzuk, majd jöhet bele a bulgur. Egy alapos átgyúrás után kicsivel kisebb gombócokat csinálunk belőle, mint egy teniszlabda. 

Az aprított hagymát, fokhagymát, zellerszárat és paprikát 5-10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd rátesszük a paradicsompürét, és egy perc alatt rozsdaszínűvé pirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és az alaplével, majd egy rottyanás után selymesre turmixoljuk egy botmixerrel. Belehelyezzük a húsgolyókat, és alacsony/közepes hőfokon kb. 1 óra alatt készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, és eritrittel édesítjük.

  • Elkészítési idő: 1,5 óra
Fitt paradicsomos húsgombóc bulgurral, pulykából (Fotó: Street Kitchen)

Paradicsomos kajából sosem elég, főzz meg még néhányat a Street Kitchenről:

Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Tonhalas-paradicsomos lencsepenne

Paradicsomos olaszos tarhonya

Marhahúspogácsa paradicsomos-póréhagymás karfiolrizzsel

www.streetkitchen.hu

A paradicsomos húsgombócról és a töltött paprikáról mindig mama jut eszembe, verhetetlenül csinálta mindkettőt… Remélem, nem vágna nyakon, hogy most már mindkettőből készítettem fitt verziót is. :D

Hozzávalók

6 főre
1 kg
darált pulykahús
só, bors
1.5 tk
őrölt fűszerkömény
1.5 tk
fokhagymapor
1.5 tk
pirospaprika
300 g
bulgur
120 g
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
60 g
zellerszár
100 g
paprika
40 g
kókuszolaj
1 ek
paradicsompüré
2 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g/db)
1 - 1.5 l
alaplé
1 - 2 ek
eritrit

A paradicsomos húsgombóc fitt változatban legalább olyan könnyen elkészíthető, mint a hagyományos, picit cukros, édes verzió. A húst sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel, a fokhagymaporral és a pirospaprikával, alaposan összedolgozzuk, majd jöhet bele a bulgur. Egy alapos átgyúrás után kicsivel kisebb gombócokat csinálunk belőle, mint egy teniszlabda. 

Az aprított hagymát, fokhagymát, zellerszárat és paprikát 5-10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd rátesszük a paradicsompürét, és egy perc alatt rozsdaszínűvé pirítjuk. Felöntjük a darabolt paradicsommal és az alaplével, majd egy rottyanás után selymesre turmixoljuk egy botmixerrel. Belehelyezzük a húsgolyókat, és alacsony/közepes hőfokon kb. 1 óra alatt készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, és eritrittel édesítjük.

  • Elkészítési idő: 1,5 óra
Fitt paradicsomos húsgombóc bulgurral, pulykából (Fotó: Street Kitchen)

Paradicsomos kajából sosem elég, főzz meg még néhányat a Street Kitchenről:

Paradicsomos bulgurral töltött karalábé

Tonhalas-paradicsomos lencsepenne

Paradicsomos olaszos tarhonya

Marhahúspogácsa paradicsomos-póréhagymás karfiolrizzsel

Ha tetszett a Fitt paradicsomos húsgombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept