A csirkemellet felvágjuk 2 cm-es csíkokra, és sózzuk, borsozzuk, majd ráreszeljük a fokhagymákat és jól bedörzsöljük a húsba. Félretesszük 20 percre a hűtőbe.
Egy keverőtálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott petrezselymet és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen (nekem 120 g-ot vett fel), amit csomómentesre keverünk.
A maradék lisztbe beleforgatjuk a csirkét, majd belemártjuk a tejfölös bundába és újra a lisztbe, hogy biztosan rátapadjon a massza, és 170 fokra előmelegített olajban ropogósra sütjük pár perc alatt.
Köretként rizibizit készítettem, amit petrezselyemmel kevertem össze, és egy kis fokhagymás majonézt is dobtam mellé, amihez a majonézt kikeverjük a tejföllel, a reszelt fokhagymával, sóval és borssal.
Tányérra szedjük a fokhagymás bundás csirkemellet, a rizibizivel és a majonézzel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pácolási idő: min. 20 perc
- Sütési idő: kb. 5 perc