A főzőbanándzsem elkészítéséhez az érett főzőbanánokat meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd beletesszük egy lábasba. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét, a fűszereket, a sót, majd a félbevágott és kikapart vaníliarudat is.
Mindenki szereti a banánt, ugye? De mi a helyzet közeli rokonával, a főzőbanánnal? Most itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a dekadens és ízzel teli dzsemet!
Hozzávalók
1 literhez
2 kg
főzőbanán
2 db
lime
1 ek
őrölt fahéj
2 tk
őrölt kardamom
1 csipet
só
1 db
vaníliarúd
500 ml
víz
500 g 31-es befőzőcukor
A főzőbanándzsem elkészítéséhez az érett főzőbanánokat meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd beletesszük egy lábasba. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét, a fűszereket, a sót, majd a félbevágott és kikapart vaníliarudat is.
Ha tetszett a Lime-os főzőbanándzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!