Street Kitchen

Frankfurtileveskelbimbóval

Frankfurti leves kelbimbóval

Hozzávalók
4 ek
étolaj
200 g
frankfurti virsli
40 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
paprika
(140 g/db)
0.5 db
paradicsom
(150 g/db)
1 mk
paradicsompüré
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
1 tk
őrölt kömény
só, bors
300 g
kelbimbó
500 g
burgonya
(tisztított mennyiség)
250 g
kelkáposzta
200 g
tejföl
2 tk
finomliszt

Elkészítés

A frankfurti leves kelbimbóval recept első lépéseként egy lábasban olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a felkarikázott virslit, majd kiszedjük és félretesszük. A 0,5 cm-es kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük és tepertősre sütjük. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a 0,5 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd jöhet hozzá a paradicsompüré.

Ha jól megpirultak, pár csepp vizet öntünk rá, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és többször felöntve kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majoránnával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, majd beledobjuk a negyedelt kelbimbókat és kicsit átpirítjuk.

Ezután felöntjük 2 liter forró vízzel, majd beletesszük a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a szintén 1,5 cm-es kockákra vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejfölből, a lisztből és egy kevés vízből habarást készítünk, és hőkiegyenlítés után ezzel sűrítjük a levest. Végül hozzáadjuk a virslit, és amikor újból felforrt, el is készült a levesünk.

frankfurti-leves-kelbimboval
Frankfurti leves kelbimbóval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Még több recept, ha akad még otthon kelbimbó:

Kelbimbós pásztorpite

Sajtos-fűszeres sült kelbimbó

Kelbimbós kung pao csirke

www.streetkitchen.hu

Csavartunk egyet a mindig befutó frankfurti levesen, és a sima mellett mini kelkáposztával, azaz kelbimbóval tuningoltuk fel. Használjuk ki a szezon adta lehetőségeket!

Hozzávalók

6 főre
4 ek
étolaj
200 g
frankfurti virsli
40 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
0.5 db
paprika
(140 g/db)
0.5 db
paradicsom
(150 g/db)
1 mk
paradicsompüré
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
1 tk
őrölt kömény
só, bors
300 g
kelbimbó
500 g
burgonya
(tisztított mennyiség)
250 g
kelkáposzta
200 g
tejföl
2 tk
finomliszt

A frankfurti leves kelbimbóval recept első lépéseként egy lábasban olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a felkarikázott virslit, majd kiszedjük és félretesszük. A 0,5 cm-es kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük és tepertősre sütjük. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a 0,5 cm-es kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd jöhet hozzá a paradicsompüré.

Ha jól megpirultak, pár csepp vizet öntünk rá, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és többször felöntve kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majoránnával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, majd beledobjuk a negyedelt kelbimbókat és kicsit átpirítjuk.

Ezután felöntjük 2 liter forró vízzel, majd beletesszük a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a szintén 1,5 cm-es kockákra vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejfölből, a lisztből és egy kevés vízből habarást készítünk, és hőkiegyenlítés után ezzel sűrítjük a levest. Végül hozzáadjuk a virslit, és amikor újból felforrt, el is készült a levesünk.

frankfurti-leves-kelbimboval
Frankfurti leves kelbimbóval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Még több recept, ha akad még otthon kelbimbó:

Kelbimbós pásztorpite

Sajtos-fűszeres sült kelbimbó

Kelbimbós kung pao csirke

Ha tetszett a Frankfurti leves kelbimbóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept