A töltelékhez a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy nagy keverőtálba dobjuk az átöblített rizzsel együtt.
Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, a köményt, a tojást, valamint a zúzott fokhagymát, és az egészet alaposan összekeverjük.
A paprikák csumáját kivágjuk, megtöltjük a töltelékkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl feszesek, mert főzés közben könnyen szétrepedhetnek. Ha marad a húsból, tetszés szerinti gombócokat formázhatunk belőlük.
A mártáshoz zsírt hevítünk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.
Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot, a passatát, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a fűszerpaprikát is.
Beletesszük a mártásba a töltött paprikákat, a megtisztított és feldarabolt zellert, a darabolt császárszalonnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
Alacsony hőfokon, időnként a lábast megrázogatva, kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Tálalás előtt cukorral ízesítjük.
Ha sűrűbbre szeretnénk, egy kevés keményítős vízzel sűríthetjük.
Sós főtt krumplival tálaljuk.
Fullostöltöttpaprikafőtt-füstöltcsászárral

Képzeld el, ahogy a töltött paprika szaftja lassan átjárja a húsos-rizses tölteléket, miközben a füstölt császárszalonna ropogós aromája betölti a konyhát. Ez az egyszerű, de elképesztően ízletes fogás garantáltan mindenki kedvence lesz, ráadásul az elkészítése sem bonyolult.
Ez a klasszikus töltött paprika recept egy igazi komfortkaja újragondolva, ahol a hagyományos ízeket a főtt-füstölt császárszalonna gazdag aromája emeli új szintre. Ha kezdő vagy a töltött ételek világában, ne aggódj: a lépéseket követve te is könnyedén elérheted a tökéletes, nem repedt paprikákat és szaftos tölteléket.
Hozzávalók
A mártáshoz
Elkészítés
A töltelékhez a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy nagy keverőtálba dobjuk az átöblített rizzsel együtt.
Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, a köményt, a tojást, valamint a zúzott fokhagymát, és az egészet alaposan összekeverjük.
A paprikák csumáját kivágjuk, megtöltjük a töltelékkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl feszesek, mert főzés közben könnyen szétrepedhetnek. Ha marad a húsból, tetszés szerinti gombócokat formázhatunk belőlük.
A mártáshoz zsírt hevítünk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.
Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot, a passatát, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a fűszerpaprikát is.
Beletesszük a mártásba a töltött paprikákat, a megtisztított és feldarabolt zellert, a darabolt császárszalonnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
Alacsony hőfokon, időnként a lábast megrázogatva, kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Tálalás előtt cukorral ízesítjük.
Ha sűrűbbre szeretnénk, egy kevés keményítős vízzel sűríthetjük.
Sós főtt krumplival tálaljuk.

A fullos töltött paprika főtt-füstölt császárral tökéletes választás vasárnapi ebédhez vagy akár hétköznapi kényeztetéshez is. Ha marad belőle, ne aggódj: másnapra csak még jobban összeérnek az ízek!
Ha bejött ez a retró ízvilág, mutatunk még néhány fogást, amit a klasszikus magyar konyha rajongói imádni fognak:
Ha tetszett a fullos töltött paprika főtt-füstölt császárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!