Street Kitchen

Fullostöltöttpaprikafőtt-füstöltcsászárral

Fullos töltött paprika főtt-füstölt császárral
fullos-toltott-paprika-

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
150 g
rizs
500 g
darált sertéshús
bors
2 tk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
1 db
tojás
3 gerezd
fokhagyma
10 db
tv-paprika
A mártáshoz
1 ek
zsír
50 g
finomliszt
2 ek
sűrített paradicsom
500 ml
passata
bors
1 mk
fűszerpaprika
0.5 fej
zellergumó
(400 g/fej)
150 g
császárszalonna
(főtt-füstölt)
1.5 ek
cukor

Elkészítés
  1. A töltelékhez a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy nagy keverőtálba dobjuk az átöblített rizzsel együtt.

  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, a köményt, a tojást, valamint a zúzott fokhagymát, és az egészet alaposan összekeverjük.

  3. A paprikák csumáját kivágjuk, megtöltjük a töltelékkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl feszesek, mert főzés közben könnyen szétrepedhetnek. Ha marad a húsból, tetszés szerinti gombócokat formázhatunk belőlük.

  4. A mártáshoz zsírt hevítünk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.

  5. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot, a passatát, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a fűszerpaprikát is. 

  6. Beletesszük a mártásba a töltött paprikákat, a megtisztított és feldarabolt zellert, a darabolt császárszalonnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.

  7. Alacsony hőfokon, időnként a lábast megrázogatva, kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Tálalás előtt cukorral ízesítjük.

  8. Ha sűrűbbre szeretnénk, egy kevés keményítős vízzel sűríthetjük.

  9. Sós főtt krumplival tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Képzeld el, ahogy a töltött paprika szaftja lassan átjárja a húsos-rizses tölteléket, miközben a füstölt császárszalonna ropogós aromája betölti a konyhát. Ez az egyszerű, de elképesztően ízletes fogás garantáltan mindenki kedvence lesz, ráadásul az elkészítése sem bonyolult.

Ez a klasszikus töltött paprika recept egy igazi komfortkaja újragondolva, ahol a hagyományos ízeket a főtt-füstölt császárszalonna gazdag aromája emeli új szintre. Ha kezdő vagy a töltött ételek világában, ne aggódj: a lépéseket követve te is könnyedén elérheted a tökéletes, nem repedt paprikákat és szaftos tölteléket.

Hozzávalók

6 fő részére
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
150 g
rizs
500 g
darált sertéshús
bors
2 tk
fűszerpaprika
1 mk
őrölt kömény
1 db
tojás
3 gerezd
fokhagyma
10 db
tv-paprika
A mártáshoz
1 ek
zsír
50 g
finomliszt
2 ek
sűrített paradicsom
500 ml
passata
bors
1 mk
fűszerpaprika
0.5 fej
zellergumó
(400 g/fej)
150 g
császárszalonna
(főtt-füstölt)
1.5 ek
cukor

Elkészítés

  1. A töltelékhez a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy nagy keverőtálba dobjuk az átöblített rizzsel együtt.

  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, a köményt, a tojást, valamint a zúzott fokhagymát, és az egészet alaposan összekeverjük.

  3. A paprikák csumáját kivágjuk, megtöltjük a töltelékkel, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl feszesek, mert főzés közben könnyen szétrepedhetnek. Ha marad a húsból, tetszés szerinti gombócokat formázhatunk belőlük.

  4. A mártáshoz zsírt hevítünk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk.

  5. Ezután belekeverjük a sűrített paradicsomot, a passatát, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a fűszerpaprikát is. 

  6. Beletesszük a mártásba a töltött paprikákat, a megtisztított és feldarabolt zellert, a darabolt császárszalonnát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.

  7. Alacsony hőfokon, időnként a lábast megrázogatva, kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Tálalás előtt cukorral ízesítjük.

  8. Ha sűrűbbre szeretnénk, egy kevés keményítős vízzel sűríthetjük.

  9. Sós főtt krumplival tálaljuk.

fullos-toltott-paprika-8
Fullos töltött paprika főtt-füstölt császárral (Fotó: Street Kitchen)

A fullos töltött paprika főtt-füstölt császárral tökéletes választás vasárnapi ebédhez vagy akár hétköznapi kényeztetéshez is. Ha marad belőle, ne aggódj: másnapra csak még jobban összeérnek az ízek!

Ha bejött ez a retró ízvilág, mutatunk még néhány fogást, amit a klasszikus magyar konyha rajongói imádni fognak:

Cigánypecsenye hasábburgonyával

Klasszikus rakott krumpli

Vega töltött káposzta gerslivel

Ha tetszett a fullos töltött paprika főtt-füstölt császárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése