Street Kitchen

Füstöltsajt-krémleves

Füstöltsajt-krémleves

Hozzávalók
60 g
vaj
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
2 - 4 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
só, bors
0.5 db
szerecsendió
200 g
főzőtejszín
200 g
füstölt parenyica sajt
60 g
liszt
50 ml
víz
1 doboz
retekcsíra
(kb. 60 g)

Elkészítés

A füstöltsajt-krémleves elkészítéséhez a vajat egy nagyobb lábasban közepesen erős lángon felolvasztjuk. Mehet rá az olívaolaj, a finomra vágott hagyma és a zúzott fokhagyma. Kicsit megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés alaplével. Mikor felforrt, botmixerrel krémesítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, felöntjük a maradék alaplével és a tejszínnel, majd újbóli forrás után beleszórjuk a lereszelt sajtot. A lisztből 50 ml vízzel habarást készítünk, és ezzel forraljuk készre.

A magcsírát átmossuk, a bolyhos gyökérzetét levágjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

fustolt-sajtkremleves
Füstöltsajt-krémleves retekmagcsírával

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Még több remek leves, ha szereted a krémleveseket, de a sajt nem a szíved csücske.

Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal

Paradicsomos lilakáposzta-krémleves

Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával

Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves

www.streetkitchen.hu

A parenyica jó alapanyag ehhez a leveshez. Elnevezése a szlovák parený szóból ered, amelynek jelentése: gőzölt.

Hozzávalók

4 főre
60 g
vaj
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 120 g)
2 - 4 gerezd
fokhagyma
1 l
zöldségalaplé
só, bors
0.5 db
szerecsendió
200 g
főzőtejszín
200 g
füstölt parenyica sajt
60 g
liszt
50 ml
víz
1 doboz
retekcsíra
(kb. 60 g)

A füstöltsajt-krémleves elkészítéséhez a vajat egy nagyobb lábasban közepesen erős lángon felolvasztjuk. Mehet rá az olívaolaj, a finomra vágott hagyma és a zúzott fokhagyma. Kicsit megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés alaplével. Mikor felforrt, botmixerrel krémesítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, felöntjük a maradék alaplével és a tejszínnel, majd újbóli forrás után beleszórjuk a lereszelt sajtot. A lisztből 50 ml vízzel habarást készítünk, és ezzel forraljuk készre.

A magcsírát átmossuk, a bolyhos gyökérzetét levágjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

fustolt-sajtkremleves
Füstöltsajt-krémleves retekmagcsírával

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Még több remek leves, ha szereted a krémleveseket, de a sajt nem a szíved csücske.

Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal

Paradicsomos lilakáposzta-krémleves

Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával

Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves

Ha tetszett a Füstöltsajt-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept