A fűszeres almás galette-hez az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk (természetesen a magházuk nélkül). A cukrot közepes lángon karamellizáljuk egy serpenyőben, majd rádobjuk a kis kockákra vágott almát, a fűszereket és a vajat. Mikor az alma kissé megpuhult, mehet rá a keményítő, amit gyorsan el is keverünk, és 1-2 percig még „sütjük” az almadarabokat, majd félretesszük kihűlni.
A két tésztát kitekerjük, és mindkettőből a lehető legnagyobb kör alakú formát vágjuk ki, majd ráhajtogatjuk mindkettőre a sütőpapírt, és berakjuk a fagyasztóba kb. 15 percre.
Az egyik tésztadarabot kivesszük a fagyasztóból, és egy éles késsel sarló alakban sűrűn bevágjuk, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát. A másik tésztalapot egy sütőpapíros tepsire rakjuk, és ráhalmozzuk egyenletesen az almás tölteléket úgy, hogy a peremén kihagyunk egy kb. 1,5 cm-es helyet. A bevagdosott tésztalapot rárakjuk az almatöltelékre, a széleit kicsit lenyomkodjuk, a tetejét megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával, majd berakjuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, hogy szép aranybarnára süljön.
A tetejét megkenjük felmelegített baracklekvárral, és mikor legalább langyosra hűlt, szeletelhetjük, de jobb, ha megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Hűtés: minimum 45 perc
- Sütési idő: kb. 30 perc