Vegetáriánus ételek

Fűszeresrántottsajtgolyó

Fűszeres rántott sajtgolyó

Hozzávalók
400 g
reszelt edami sajt
1 db
tojás
2 ek
finomliszt
só, bors
1 csokor
snidling
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipor
2 tk
fűszerpaprika
A panírozáshoz
3 ek
finomliszt
3 db
tojás
120 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
8 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
majonéz
só, bors
A tálaláshoz
4 adag
franciasaláta

Elkészítés

A fűszeres rántott sajtgolyó első lépéseként a reszelt sajtot elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval, borssal, a finomra aprított snidlinggel, a zúzott fokhagymával, a chiliporral és a fűszerpaprikával. A masszából 16 db golyót formázunk, és ezeket egyesével megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd ismét lisztben és újra a tojásban. Ezután mehet a zsemlemorzsába, majd egy tálcára pakolva a hűtőbe tesszük 20 percre pihenni.

Felforrósítjuk kb. 170 fokosra az olajat és pár perc alatt aranybarnára sütjük benne a sajtgolyókat. Egyszerre 4-5 db-ot érdemes beletenni, hogy ne hűtse le az olajat. 

A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a reszelt fokhagymával, a majonézzel, sóval és borssal. Ezzel, illetve franciasalátával tálaljuk a kész sajtgolyókat. 

fuszeres-rantott-sajtgolyo
Fűszeres rántott sajtgolyó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 20 perc

Még több variáció rántott sajtra:

Baconbe tekert rántott kockasajt krumplisalátával

Rántott sajtpuffancs

Rántott sajt lenmagos bundában

www.streetkitchen.hu

Ez a rántott sajt tuti mindenkit rabul ejt majd, annyira finom és pikáns. Szerintem megéri vele bíbelődni, hiszen tényleg egy tökéletes partifalat vagy vacsiopció lehet bármikor, bárkinek.

Hozzávalók

16 db sajtgolyóhoz
400 g
reszelt edami sajt
1 db
tojás
2 ek
finomliszt
só, bors
1 csokor
snidling
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipor
2 tk
fűszerpaprika
A panírozáshoz
3 ek
finomliszt
3 db
tojás
120 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
8 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
majonéz
só, bors
A tálaláshoz
4 adag
franciasaláta

A fűszeres rántott sajtgolyó első lépéseként a reszelt sajtot elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval, borssal, a finomra aprított snidlinggel, a zúzott fokhagymával, a chiliporral és a fűszerpaprikával. A masszából 16 db golyót formázunk, és ezeket egyesével megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd ismét lisztben és újra a tojásban. Ezután mehet a zsemlemorzsába, majd egy tálcára pakolva a hűtőbe tesszük 20 percre pihenni.

Felforrósítjuk kb. 170 fokosra az olajat és pár perc alatt aranybarnára sütjük benne a sajtgolyókat. Egyszerre 4-5 db-ot érdemes beletenni, hogy ne hűtse le az olajat. 

A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a reszelt fokhagymával, a majonézzel, sóval és borssal. Ezzel, illetve franciasalátával tálaljuk a kész sajtgolyókat. 

fuszeres-rantott-sajtgolyo
Fűszeres rántott sajtgolyó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 20 perc

Még több variáció rántott sajtra:

Baconbe tekert rántott kockasajt krumplisalátával

Rántott sajtpuffancs

Rántott sajt lenmagos bundában

Ha tetszett a fűszeres rántott sajtgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése