Street Kitchen

Fűszereszöldségkrémlevessajtosmelegszendóval

Fűszeres zöldségkrémleves sajtos melegszendóval

Hozzávalók
vaj
20 g
vaj
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
római kömény
1 tk
koriander
2 tk
9 - 1000 g
fagyasztott zöldség
2 l
zöldségalaplé
pár csepp citromlé
A melegszendvicshez
1 db
bagett
(nagy)
150 g
trappista sajt

Elkészítés

Az olívaolaj és vaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a fűszereket, majd mehet rá a mirelit zöldség. Pár percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és néhány perc alatt megfőzzük. Ezután meglocsoljuk pár csepp citromlével, és leturmixoljuk. 

A melegszendvicshez a bagettet 4 részre vágjuk, megvajazzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és a sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt. A levessel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Szerintem nem létezik ennél gyorsabb zöldségkrémleves! Variáljatok a fűszerekkel és kísérletezzetek különböző zöldségmixekkel.

Hozzávalók

4 főre
vaj
20 g
vaj
A leveshez
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
római kömény
1 tk
koriander
2 tk
9 - 1000 g
fagyasztott zöldség
2 l
zöldségalaplé
pár csepp citromlé
A melegszendvicshez
1 db
bagett
(nagy)
150 g
trappista sajt

Az olívaolaj és vaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a fűszereket, majd mehet rá a mirelit zöldség. Pár percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és néhány perc alatt megfőzzük. Ezután meglocsoljuk pár csepp citromlével, és leturmixoljuk. 

A melegszendvicshez a bagettet 4 részre vágjuk, megvajazzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és a sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt. A levessel tálaljuk.

Ha tetszett a Fűszeres zöldségkrémleves sajtos melegszendóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept