Karácsonyi desszertek

Narancsos-mézeskalácsfűszeresgalette

Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette

Hozzávalók
A tésztához
185 g
liszt
15 g
kakaópor
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
gyömbér
2 ek
tejföl
1 csipet
1 ek
cukor
A töltelékhez
2 db
narancs
1 tk
búzadara
10 g
vaníliás cukor
1 mk
őrölt gyömbér
A sziruphoz
150 ml
víz
180 g
cukor
110 g
vaj

Elkészítés

A mézeskalács minden karácsony elmaradhatatlan kelléke, a galette pedig egy csodálatos sütemény. A kettőt egyesítve így nem is kérdés, hogy egy varázslatosan ünnepi és csodálatosan finom desszert sül ki.

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe dobjuk. 2 sütőpapír között kb. 26-28 cm átmérőjűre nyújtjuk. 

A töltelékhez a narancsokat vékony szeletekre vágjuk, körben levágjuk a héját és a keserű, fehér húst is. 

A sziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba rakjuk, felforraljuk, beledobjuk a narancsszeleteket, és kb. 5 percig forralgatjuk. 

A tészta közepére szórjuk a búzadarát, rárakjuk a narancsszeleteket, rászórjuk a vaníliás cukrot és a gyömbért, felhajtogatjuk a galette széleit, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette
Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette

További karácsonyi desszertek:

Mandarinos sajttorta-pohárkrém

Lúdláb-ekler

Nóri kedvenc mézes krémese

www.streetkitchen.hu

A galette-ben az a jó, hogy a küllemét tekintve nem igazán van olyan, hogy elrontjuk. Elég rusztikus sütiről van szó, de szerintem épp ebben rejlik a szépsége. Ez a kakaós, narancsos, fűszeres változat pedig elég ütősre sikerült!

Hozzávalók

20 cm-es sütihez
A tésztához
185 g
liszt
15 g
kakaópor
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
gyömbér
2 ek
tejföl
1 csipet
1 ek
cukor
A töltelékhez
2 db
narancs
1 tk
búzadara
10 g
vaníliás cukor
1 mk
őrölt gyömbér
A sziruphoz
150 ml
víz
180 g
cukor
110 g
vaj

A mézeskalács minden karácsony elmaradhatatlan kelléke, a galette pedig egy csodálatos sütemény. A kettőt egyesítve így nem is kérdés, hogy egy varázslatosan ünnepi és csodálatosan finom desszert sül ki.

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe dobjuk. 2 sütőpapír között kb. 26-28 cm átmérőjűre nyújtjuk. 

A töltelékhez a narancsokat vékony szeletekre vágjuk, körben levágjuk a héját és a keserű, fehér húst is. 

A sziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba rakjuk, felforraljuk, beledobjuk a narancsszeleteket, és kb. 5 percig forralgatjuk. 

A tészta közepére szórjuk a búzadarát, rárakjuk a narancsszeleteket, rászórjuk a vaníliás cukrot és a gyömbért, felhajtogatjuk a galette széleit, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette
Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette

További karácsonyi desszertek:

Mandarinos sajttorta-pohárkrém

Lúdláb-ekler

Nóri kedvenc mézes krémese

Ha tetszett a Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept