Halételek

Garnélakétféleképpen

Garnéla kétféleképpen

Hozzávalók
½ csokor koriander
½ csokor petrezselyem
A chilis garnélához
50 g
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipehely
300 g
minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
50 ml
a kedvenc chiliszószunkból
½ db citrom leve
só, bors
2 ek
fekete szezámmag a tálaláshoz
A sörtésztás garnélához
75 g
liszt
75 g
rizsliszt
½ csomag sütőpor
150 - 200 ml
világos sör
300 g
minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
bő olaj a sütéshez
A koktélszószhoz
100 g
majonéz
50 g
ketchup
1 ek
worcester szósz
15 g
reszelt csemegetorma
1 tk
a kedvenc chiliszószunkból

Elkészítés

A chilis garnélához a fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd megszórjuk a chilipehellyel, hozzáadjuk a garnélát, és közepes lángon néhány percig hőkezeljük. Hozzáöntjük a chiliszószt, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel. További egy-két percig pirítjuk, és készen is vagyunk. A tetejét megszórjuk még egy kevés zöld fűszerrel, pirított fekete szezámmaggal, és tálaljuk.

Garnéla kétféleképpen

A sörtésztához a száraz összetevőket összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a sört, annyit, hogy egy nem túl sűrű, de ne is túl híg tésztát kapjunk. Az olajat 180 fokra melegítjük, majd megmártjuk a garnélát a sörtésztában, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A koktélszósz összetevőit alaposan elkeverjük, és a sörtésztás garnéla mellé kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

Ebben a receptben most mutatunk egy sörtésztás, olajban sült és egy pikánsan tüzes verziót a garnélarák elkészítésére – snackből jeles!

Hozzávalók

4 főre
½ csokor koriander
½ csokor petrezselyem
A chilis garnélához
50 g
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
chilipehely
300 g
minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
50 ml
a kedvenc chiliszószunkból
½ db citrom leve
só, bors
2 ek
fekete szezámmag a tálaláshoz
A sörtésztás garnélához
75 g
liszt
75 g
rizsliszt
½ csomag sütőpor
150 - 200 ml
világos sör
300 g
minél nagyobb, lehetőleg pucolt garnéla
bő olaj a sütéshez
A koktélszószhoz
100 g
majonéz
50 g
ketchup
1 ek
worcester szósz
15 g
reszelt csemegetorma
1 tk
a kedvenc chiliszószunkból

A chilis garnélához a fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd megszórjuk a chilipehellyel, hozzáadjuk a garnélát, és közepes lángon néhány percig hőkezeljük. Hozzáöntjük a chiliszószt, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel. További egy-két percig pirítjuk, és készen is vagyunk. A tetejét megszórjuk még egy kevés zöld fűszerrel, pirított fekete szezámmaggal, és tálaljuk.

Garnéla kétféleképpen

A sörtésztához a száraz összetevőket összekeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a sört, annyit, hogy egy nem túl sűrű, de ne is túl híg tésztát kapjunk. Az olajat 180 fokra melegítjük, majd megmártjuk a garnélát a sörtésztában, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A koktélszósz összetevőit alaposan elkeverjük, és a sörtésztás garnéla mellé kínáljuk.

Ha tetszett a garnéla kétféleképpen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése