Brutális kaják

Garnéláspeperonatacsicseriborsó-salátával

Garnélás peperonata csicseriborsó-salátával
garnéla recept

Hozzávalók
A peperonatához
6 db
sárga és piros kaliforniai paprika vegyesen
(120 g/db)
100 ml
olívaolaj
200 ml
passata
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 csokor
koriander
3 ek
kapribogyó
1 db
citrom leve
50 g
fenyőmag
0.5 csokor
petrezselyem
1 tk
vörösborecet
150 g
feta sajt
50 g
magozott fekete olívabogyó
A garnélához
500 g
garnélarák
50 ml
olívaolaj
só, bors
2 tk
chilipehely
3 gerezd
fokhagyma
2 db
lime
A csicseriborsó-salátához
3 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
zöld kaliforniai paprika
(120 g/db)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
500 g
konzerv-csicseriborsó
150 ml
olívaolaj
50 ml
vörösborecet
20 ml
balzsamecet
1 db
citrom reszelt héja
só, bors
A mártogatóshoz
20 ml
olívaolaj
1 db
érett avokádó
1 csokor
koriander
250 g
majonéz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom
só, bors
A tálaláshoz
1 kg
kovászos kenyér
20 ml
olívaolaj

Elkészítés

A garnélás peperonata grilltálhoz először a paprikákat indítjuk el. A sárga és piros színű kaliforniai paprika édesebb, ezért használjuk ezt ebben a receptben. A paprikákat bekenjük olívaolajjal és felpakoljuk a forró grillre. Addig hagyjuk a grillen néha meg-megforgatva, amíg a héjuk teljesen fekete nem lesz. Ezután egy lezárható zacskóba tesszük kb. 10 percre, hogy a pára felpuhítsa a külsejüket és könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.

Garnéla

Közben beízesítjük a garnélákat. Ha tisztított garnélánk van, akkor csak a fűszerezéssel kell foglalkozni. Ha rajta van a páncél, akkor azt először eltávolítjuk, utána hozzáadjuk az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. Befűszerezzük a chilipehellyel, a zúzott fokhagymával, a lime-ok reszelt héjával és kifacsart levével, majd letakarjuk és félretesszük.

Saláta

A salátához felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, a lila hagymát, felaprítjuk a petrezselymet, majd mindezeket egy tálba tesszük a leszűrt csicseriborsóval együtt. Készítünk egy vinaigrette-et, amihez az olívaolajat alaposan kikeverjük a vörösborecettel, a balzsamecettel, a citrom reszelt héjával, sóval és borssal. Ráöntjük a salira, összeforgatjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.

Kivesszük a megsült paprikákat a zacskóból, leszedjük a héjukat és felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a passatát, valamint a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a felaprított koriandert, a kapribogyót, a citrom levét és a fenyőmagot. Hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet és a vörösborecetet is. Egy nagyobb lapos tálra szedjük a peperonatát, rámorzsoljuk a feta sajtot, ráhelyezzük a fekete olívabogyókat és megszórjuk fenyőmaggal is. Utolsó lépésként meglocsoljuk olívaolajjal.

A garnélákat a grillre tesszük és addig sütjük, amíg rózsaszín lesz, ez oldalanként 2-3 perc. Ahogy megsültek, rá is tehetjük a peperonata tetejére.

Avokádós mártogatós

A mártogatóshoz egy aprítóba tesszük az olívaolajat, az avokádót, a koriandert, a majonézt, a fokhagymát, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, sózzuk, borsozzuk és homogén állagúra turmixoljuk. A kenyeret felszeleteljük, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal és aranybarnára pirítjuk a grillen.

Tálalásnál a garnélás peperonata mellé kínáljuk a csicseriborsó-salátát, a grillezett kovászos kenyérszeleteket és a majonézes mártogatóst.

garnélás-peperonata
Garnélás peperonata csicseriborsó-salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc 

Ha még grilleznél valamit, ezeket javasoljuk!

Vajas-sörös csirkecombfilé

Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével

Sajtos csirke fajitas és vega fajitas tacóba töltve

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Legyen az alkalom egy grillparti vagy egy közös meccsnézés, ez a mediterrán terülj, terülj asztalkám mindenki kedvence lesz!

Hozzávalók

4 főre
A peperonatához
6 db
sárga és piros kaliforniai paprika vegyesen
(120 g/db)
100 ml
olívaolaj
200 ml
passata
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 csokor
koriander
3 ek
kapribogyó
1 db
citrom leve
50 g
fenyőmag
0.5 csokor
petrezselyem
1 tk
vörösborecet
150 g
feta sajt
50 g
magozott fekete olívabogyó
A garnélához
500 g
garnélarák
50 ml
olívaolaj
só, bors
2 tk
chilipehely
3 gerezd
fokhagyma
2 db
lime
A csicseriborsó-salátához
3 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
zöld kaliforniai paprika
(120 g/db)
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
500 g
konzerv-csicseriborsó
150 ml
olívaolaj
50 ml
vörösborecet
20 ml
balzsamecet
1 db
citrom reszelt héja
só, bors
A mártogatóshoz
20 ml
olívaolaj
1 db
érett avokádó
1 csokor
koriander
250 g
majonéz
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom
só, bors
A tálaláshoz
1 kg
kovászos kenyér
20 ml
olívaolaj

A garnélás peperonata grilltálhoz először a paprikákat indítjuk el. A sárga és piros színű kaliforniai paprika édesebb, ezért használjuk ezt ebben a receptben. A paprikákat bekenjük olívaolajjal és felpakoljuk a forró grillre. Addig hagyjuk a grillen néha meg-megforgatva, amíg a héjuk teljesen fekete nem lesz. Ezután egy lezárható zacskóba tesszük kb. 10 percre, hogy a pára felpuhítsa a külsejüket és könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.

Garnéla

Közben beízesítjük a garnélákat. Ha tisztított garnélánk van, akkor csak a fűszerezéssel kell foglalkozni. Ha rajta van a páncél, akkor azt először eltávolítjuk, utána hozzáadjuk az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. Befűszerezzük a chilipehellyel, a zúzott fokhagymával, a lime-ok reszelt héjával és kifacsart levével, majd letakarjuk és félretesszük.

Saláta

A salátához felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát, a lila hagymát, felaprítjuk a petrezselymet, majd mindezeket egy tálba tesszük a leszűrt csicseriborsóval együtt. Készítünk egy vinaigrette-et, amihez az olívaolajat alaposan kikeverjük a vörösborecettel, a balzsamecettel, a citrom reszelt héjával, sóval és borssal. Ráöntjük a salira, összeforgatjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.

Kivesszük a megsült paprikákat a zacskóból, leszedjük a héjukat és felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a passatát, valamint a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a felaprított koriandert, a kapribogyót, a citrom levét és a fenyőmagot. Hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet és a vörösborecetet is. Egy nagyobb lapos tálra szedjük a peperonatát, rámorzsoljuk a feta sajtot, ráhelyezzük a fekete olívabogyókat és megszórjuk fenyőmaggal is. Utolsó lépésként meglocsoljuk olívaolajjal.

A garnélákat a grillre tesszük és addig sütjük, amíg rózsaszín lesz, ez oldalanként 2-3 perc. Ahogy megsültek, rá is tehetjük a peperonata tetejére.

Avokádós mártogatós

A mártogatóshoz egy aprítóba tesszük az olívaolajat, az avokádót, a koriandert, a majonézt, a fokhagymát, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, sózzuk, borsozzuk és homogén állagúra turmixoljuk. A kenyeret felszeleteljük, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal és aranybarnára pirítjuk a grillen.

Tálalásnál a garnélás peperonata mellé kínáljuk a csicseriborsó-salátát, a grillezett kovászos kenyérszeleteket és a majonézes mártogatóst.

garnélás-peperonata
Garnélás peperonata csicseriborsó-salátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc 

Ha még grilleznél valamit, ezeket javasoljuk!

Vajas-sörös csirkecombfilé

Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével

Sajtos csirke fajitas és vega fajitas tacóba töltve

Ha tetszett a Garnélás peperonata csicseriborsó-salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept