Tészták

Garnélásspagettikonfitáltparadicsommal

Garnélás spagetti konfitált paradicsommal

Hozzávalók
50 g
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 g
garnéla
100 ml
fehérbor
250 g
spagetti tészta
0.5 db
citrom
olívaolaj
só, bors
0.5 csokor
friss petrezselyem
A konfitált paradicsomhoz
500 ml
olívaolaj
nagy szemű só, bors
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
(kisebb)
4 - 5 szál
friss bazsalikom, kakukkfű, oregánó
300 g
koktélparadicsom
50 g
vaj

Elkészítés

A garnélás spagetti sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok.! Garnélát már szinte minden közepes és nagyobb helyen kaptok, úgyhogy ne féljetek nekiállni! Mutatjuk, hogyan készül: a konfitált paradicsomhoz egy kisebb tepsiben az olajat összekeverjük a fűszerekkel, beledobjuk a felszeletelt fokhagymát, a félbevágott chilipaprikát, a friss fűszernövényeket, majd beletesszük a paradicsomokat, hogy ellepje (ha nem elég, töltsünk még rá olajat), majd 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 60-80 percig sütjük – akkor már jó, ha a héja kicsit megreped.

Egy serpenyőben olajat és vajat olvasztunk, majd ezen megfuttatjuk az felszeletelt vagy átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a tisztított garnélát, felöntjük a borral, amit aztán elpárolunk róla. Belefacsarjuk egy fél citrom levét, fűszerezzük, majd adunk hozzá apróra vágott petrezselymet, és további 2-3 percig közepes lángon még hőkezeljük.

Garnélás spagetti konfitált paradicsommal
Garnélás spagetti konfitált paradicsommal

A spagettit a csomagolásán található utasításnak megfelelően megfőzzük, majd egy tálba szedünk belőle, teszünk rá a garnélából, meglocsoljuk a vajas-petrezselymes szaftjával, végül pakolunk rá a konfitált paradicsomból, és készen is vagyunk!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a recept bármikor képes felsőbb szintre emelni a szerény spagettit, a paradicsom pedig konfitálás után zseniális ízeket ad hozzá az egész ételhez!

Hozzávalók

2 főre
50 g
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
200 g
garnéla
100 ml
fehérbor
250 g
spagetti tészta
0.5 db
citrom
olívaolaj
só, bors
0.5 csokor
friss petrezselyem
A konfitált paradicsomhoz
500 ml
olívaolaj
nagy szemű só, bors
4 gerezd
fokhagyma
1 db
chilipaprika
(kisebb)
4 - 5 szál
friss bazsalikom, kakukkfű, oregánó
300 g
koktélparadicsom
50 g
vaj

A garnélás spagetti sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok.! Garnélát már szinte minden közepes és nagyobb helyen kaptok, úgyhogy ne féljetek nekiállni! Mutatjuk, hogyan készül: a konfitált paradicsomhoz egy kisebb tepsiben az olajat összekeverjük a fűszerekkel, beledobjuk a felszeletelt fokhagymát, a félbevágott chilipaprikát, a friss fűszernövényeket, majd beletesszük a paradicsomokat, hogy ellepje (ha nem elég, töltsünk még rá olajat), majd 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 60-80 percig sütjük – akkor már jó, ha a héja kicsit megreped.

Egy serpenyőben olajat és vajat olvasztunk, majd ezen megfuttatjuk az felszeletelt vagy átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a tisztított garnélát, felöntjük a borral, amit aztán elpárolunk róla. Belefacsarjuk egy fél citrom levét, fűszerezzük, majd adunk hozzá apróra vágott petrezselymet, és további 2-3 percig közepes lángon még hőkezeljük.

Garnélás spagetti konfitált paradicsommal
Garnélás spagetti konfitált paradicsommal

A spagettit a csomagolásán található utasításnak megfelelően megfőzzük, majd egy tálba szedünk belőle, teszünk rá a garnélából, meglocsoljuk a vajas-petrezselymes szaftjával, végül pakolunk rá a konfitált paradicsomból, és készen is vagyunk!

Ha tetszett a Garnélás spagetti konfitált paradicsommal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept