Vegetáriánus ételek

Gesztenyés-gombásloaf,kelbimbóscaponatával

Gesztenyés-gombás loaf, kelbimbós caponatával

Hozzávalók
A loafhoz
250 g
főtt lencse
250 g
főtt gesztenye
500 g
csiperkegomba
1 tk
kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb lilahagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
2 szál
zellerszár
1 tk
sűrített paradicsom
3 ek
worcester szósz
1 db
tojás
2 ek
panko morzsa
2 ek
keményítő
olaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A caponatához
500 g
kelbimbó megtisztítva
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olívaolaj
1 szál
sárgarépa
1 tk
oregánó
1 db
szárzeller
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
1 konzerv
hámozott paradicsom
3 ek
vörösborecet
2 ek
magozott fekete olajbogyó
2 tk
kapribogyó
200 ml
víz
1 kis csokor
friss bazsalikom

Elkészítés

A loafhoz egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk a gombát, a végén megszórjuk a kakukkfűvel és kiszedjük egy tálba. Ugyanabban a serpenyőben az olívaolajon 3-4 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, répát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, Worcester szószt, sózzuk, borsozzuk és további 2 percig pirítjuk. Ezt a keveréket hozzáadjuk a gombához, az apróra vágott főtt gesztenyével együtt, végül a loafba keverjük a lecsepegtetett főtt lencsét is. 

Egy aprítógépbe rakunk 5 evőkanálnyit ebből, a tojásokkal, keményítővel és panko morzsával együtt lezúzzuk. Visszaöntjük a tálba és alaposan elkeverjük. Egy kb. 20x15 cm nagyságú kenyérformát egy kis olajjal kikenünk, zsemlemorzsával kiszórunk és beleöntjük a gombás keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kicsit hűlt, akkor tudjuk kiszedni a formából.

A caponatához egy nagyon serpenyőben 1 evőkanál olajon a felezett kelbimbót aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. Ugyanebbe a serpenyőbe rakunk még 1 evőkanál olajat és 2-3 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert. Beletesszük a sűrített paradicsomot és azzal is 2 percig pirítjuk.

Kézzel belenyomkodjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és belerakjuk az ecetet is. Ha felforrt, alacsony lángra kapcsolunk és visszatesszük a kelbimbót, felszeletelt olajbogyót és a kapribogyót is. Kb. 20-25 percig főzzük. A végén megszórjuk a friss bazsalikommal. A loaf szeleteket ezzel a raguval tálaljuk.

 

www.streetkitchen.hu

Sokszor nehéz kitalálni, hogy a vega családtagjainknak mit főzzünk, nem csak karácsonykor, hanem amúgy is. Remélem ezzel a recepttel kicsit segítek a probléma megoldásában.

Hozzávalók

4 - 6 személyre
A loafhoz
250 g
főtt lencse
250 g
főtt gesztenye
500 g
csiperkegomba
1 tk
kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 fej
nagyobb lilahagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
2 szál
zellerszár
1 tk
sűrített paradicsom
3 ek
worcester szósz
1 db
tojás
2 ek
panko morzsa
2 ek
keményítő
olaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A caponatához
500 g
kelbimbó megtisztítva
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olívaolaj
1 szál
sárgarépa
1 tk
oregánó
1 db
szárzeller
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
1 konzerv
hámozott paradicsom
3 ek
vörösborecet
2 ek
magozott fekete olajbogyó
2 tk
kapribogyó
200 ml
víz
1 kis csokor
friss bazsalikom

A loafhoz egy száraz serpenyőben alaposan lepirítjuk a gombát, a végén megszórjuk a kakukkfűvel és kiszedjük egy tálba. Ugyanabban a serpenyőben az olívaolajon 3-4 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, répát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, Worcester szószt, sózzuk, borsozzuk és további 2 percig pirítjuk. Ezt a keveréket hozzáadjuk a gombához, az apróra vágott főtt gesztenyével együtt, végül a loafba keverjük a lecsepegtetett főtt lencsét is. 

Egy aprítógépbe rakunk 5 evőkanálnyit ebből, a tojásokkal, keményítővel és panko morzsával együtt lezúzzuk. Visszaöntjük a tálba és alaposan elkeverjük. Egy kb. 20x15 cm nagyságú kenyérformát egy kis olajjal kikenünk, zsemlemorzsával kiszórunk és beleöntjük a gombás keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kicsit hűlt, akkor tudjuk kiszedni a formából.

A caponatához egy nagyon serpenyőben 1 evőkanál olajon a felezett kelbimbót aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. Ugyanebbe a serpenyőbe rakunk még 1 evőkanál olajat és 2-3 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert. Beletesszük a sűrített paradicsomot és azzal is 2 percig pirítjuk.

Kézzel belenyomkodjuk a hámozott paradicsomot, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és belerakjuk az ecetet is. Ha felforrt, alacsony lángra kapcsolunk és visszatesszük a kelbimbót, felszeletelt olajbogyót és a kapribogyót is. Kb. 20-25 percig főzzük. A végén megszórjuk a friss bazsalikommal. A loaf szeleteket ezzel a raguval tálaljuk.

 

Ha tetszett a Gesztenyés-gombás loaf, kelbimbós caponatával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept