A gesztenyés kekszgolyó első lépéseként a kekszet egy késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk és aztán egy nagyobb keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felkockázott gesztenyemasszát és a vaníliaaromát, és jól összegyúrjuk, aztán 15-20 percre hűtőbe tesszük, hogy a vaj megdermedjen kicsit. A masszából kb. diónyi méretű golyókat formázunk, ezek mehetnek a mélyhűtőbe 10-15 percre.
A csokit felolvasztjuk (szerintem mikróban a legegyszerűbb), aztán a lehűlt kekszgolyókat hurkapálcikára vagy más hasonló alkalmatosságra tűzzük és belemártjuk a csokiba. Még mielőtt megdermedne a fehér csoki, megszórjuk dekorgyönggyel. A frissen megmártott golyókat érdemes sütőpapírra tenni, mert arról könnyebb leoperálni, miután megdermedt a csoki.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: 40 perc