Megúszós sütik

Gesztenyéskrémes

Gesztenyés krémes

Hozzávalók
A kekszréteghez
100 g
darált keksz
200 g
gesztenyemassza
1 ek
rumaroma
30 g
olvasztott vaj
A krémhez
1 db
vaníliás pudingpor
4 ek
cukor
2 db
vaníliás cukor vagy vaníliarúd
400 ml
tej
200 g
gesztenyemassza
A habhoz
400 ml
hideg habtejszín
3 csomag
vaníliás cukor vagy vaníliarúd
1 csomag
habfixáló
A tetejére
2 ek
reszelt étcsoki

Elkészítés

Ha csak egy krémest kellene mondanom, amit tényleg bármikor tudnék enni, akkor valószínűleg ez lenne az. Olyan puha, hogy szinte elolvad az ember szájában, a gesztenyénél pedig aligha akad jobb hozzávaló a téli hónapokban.

A kekszréteg hozzávalóit összekeverjük, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet. 

A pudingport egy lábasba öntjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fokozatosan csomómentesre keverjük benne a tejet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kemény pudingot főzünk belőle. A végén beleforgatjuk a gesztenyemasszát is. 

Kivesszük a hűtőből az alapot, beleöntjük a gesztenyével kevert pudingot, és hagyjuk, hogy megdermedjen. A tejszínt elkezdjük egy keverőtálban habbá verni, fokozatosan adva hozzá a cukrot és a habfixálót. A habot rákenjük a pudingos részre, és megszórjuk a csokival. Felvágás előtt legalább 20 percre hűtőbe tesszük.

Ezeket is nézd meg:

Gesztenyés hógolyó

Gesztenyés szaloncukor

www.streetkitchen.hu

Szerintem mindenkinek megvan a gesztenyés krémes süti a gyerekkorából, nincs olyan magyar ember, aki ne evett volna ilyet, az tuti :D

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortaformához:
A kekszréteghez
100 g
darált keksz
200 g
gesztenyemassza
1 ek
rumaroma
30 g
olvasztott vaj
A krémhez
1 db
vaníliás pudingpor
4 ek
cukor
2 db
vaníliás cukor vagy vaníliarúd
400 ml
tej
200 g
gesztenyemassza
A habhoz
400 ml
hideg habtejszín
3 csomag
vaníliás cukor vagy vaníliarúd
1 csomag
habfixáló
A tetejére
2 ek
reszelt étcsoki

Ha csak egy krémest kellene mondanom, amit tényleg bármikor tudnék enni, akkor valószínűleg ez lenne az. Olyan puha, hogy szinte elolvad az ember szájában, a gesztenyénél pedig aligha akad jobb hozzávaló a téli hónapokban.

A kekszréteg hozzávalóit összekeverjük, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet. 

A pudingport egy lábasba öntjük a cukorral és a vaníliás cukorral, fokozatosan csomómentesre keverjük benne a tejet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve kemény pudingot főzünk belőle. A végén beleforgatjuk a gesztenyemasszát is. 

Kivesszük a hűtőből az alapot, beleöntjük a gesztenyével kevert pudingot, és hagyjuk, hogy megdermedjen. A tejszínt elkezdjük egy keverőtálban habbá verni, fokozatosan adva hozzá a cukrot és a habfixálót. A habot rákenjük a pudingos részre, és megszórjuk a csokival. Felvágás előtt legalább 20 percre hűtőbe tesszük.

Ezeket is nézd meg:

Gesztenyés hógolyó

Gesztenyés szaloncukor

Ha tetszett a Gesztenyés krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept