A gluténmentes linzer tésztájához egy dagasztógép táljába rakjuk a rizslisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, majd a dagasztógépet beindítva elkeverjük a száraz alapanyagokat. Hozzáadjuk közben a kis darabokra kockázott vajat, és mikor egy morzsalékos, de kissé összeállt tésztát kapunk, mehet hozzá a tojás és a joghurt is. A dagasztógép ugyan egy viszonylag egynemű tésztát kreál nekünk, de azért kicsit még dolgozzuk át kézzel, majd frissentartó fóliába csomagoljuk, és mehet a hűtőbe 30 perce pihenni.
@streetkitchenhu Gluténmentes linzer baracklekvárral🍑 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #linzer #glutenfree #glutenmentes #recept ♬ Epic Music(863502) - Draganov89
Mikor kipihente magát a linzertésztánk, zargassuk fel. Előkapjuk a hűtőből, egy rizsliszttel megszórt sütőpapírra dobjuk, megszórjuk még egy kevés rizsliszttel, lefedjük egy másik sütőpapírral, és egy sodrófával 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk a kis linzeraljakat és -tetőket, majd óvatosan, egy kenőkéssel alányúlva, egyesével áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. A leeső darabokat gyúrjuk újra, és szúrjunk ki további formákat – ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk.
170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosbarnára sütjük a linzerek alkotóelemei, majd várunk egy kicsit, hogy hűljenek. A linzerek alsó részét megkenjük baracklekvárral, majd lefedjük egy másik linzerrel. A tetejüket megszórjuk porcukorral, és már mehetnek is a karácsonyi asztalra.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: 30 perc
- Sütés: 13-15 perc
