Muffinok

Gluténmentesmuffináfonyával

Gluténmentes muffin áfonyával
Gluténmentes muffin áfonyával és narancsmázzal

Hozzávalók
7 db
tojás
150 g
kristálycukor
2 db
citrom
200 ml
étolaj
205 g
mandulaliszt
50 g
szemes mák
50 g
rizsliszt
10 g
sütőpor
200 g
áfonya
A mázhoz
65 g
porcukor
2 ek
narancslé

Elkészítés
  1. A gluténmentes muffin első lépéseként szétválasztjuk a tojásokat, és egy keverőgép üstjében kihabosítjuk a sárgákat a kristálycukorral, a citromok reszelt héjával és az olajjal.

  2. A mandulalisztet, a mákot és a rizslisztet egy másik edényben elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kissé kihabosított tojássárgás keverékhez.

  3. Egy külön edényben felverjük a tojásfehérjéket, és óvatosan, két körben hozzáforgatjuk a piskótatésztához. Utoljára pedig az áfonyát keverjük hozzá. Az így kapott masszát papírkapszlikkal kibélelt muffinformákba öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

  4. Addig a tetejére elkészítjük a dekorációt. Egy kis tálkában összekeverjük a porcukrot a narancslével, majd amikor kihűltek a muffinok, leöntjük a mázzal.

www.streetkitchen.hu

Ez a gluténmentes finomság bizonyítja, hogy egyszerű alapanyagokból is készülhet mindenki számára élvezhető sütemény.

pictogram

Gluténmentes

A gluténmentes muffin pont olyan puha, szaftos és finom lehet, mint a klasszikus verzió – csak egy kicsit trükkösebb megtalálni a tökéletes állagot. A lényeg, hogy a búzaliszt helyett olyan alternatív liszteket használunk, amelyek nem tartalmaznak glutént, de megfelelően működnek a sütésnél. És a jó hír: senki nem mondja meg róla, hogy gluténmentes – ha jól van elkészítve, ugyanolyan élvezetes, mint bármelyik másik muffin. Szóval akár diétázol, akár gluténérzékeny vagy, ez a süti jöhet minden napra!

Hozzávalók

12 darabhoz
7 db
tojás
150 g
kristálycukor
2 db
citrom
200 ml
étolaj
205 g
mandulaliszt
50 g
szemes mák
50 g
rizsliszt
10 g
sütőpor
200 g
áfonya
A mázhoz
65 g
porcukor
2 ek
narancslé

Elkészítés

  1. A gluténmentes muffin első lépéseként szétválasztjuk a tojásokat, és egy keverőgép üstjében kihabosítjuk a sárgákat a kristálycukorral, a citromok reszelt héjával és az olajjal.

  2. A mandulalisztet, a mákot és a rizslisztet egy másik edényben elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kissé kihabosított tojássárgás keverékhez.

  3. Egy külön edényben felverjük a tojásfehérjéket, és óvatosan, két körben hozzáforgatjuk a piskótatésztához. Utoljára pedig az áfonyát keverjük hozzá. Az így kapott masszát papírkapszlikkal kibélelt muffinformákba öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

  4. Addig a tetejére elkészítjük a dekorációt. Egy kis tálkában összekeverjük a porcukrot a narancslével, majd amikor kihűltek a muffinok, leöntjük a mázzal.

Ha tetszett a gluténmentes muffin áfonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése