A gluténmentes muffin első lépéseként szétválasztjuk a tojásokat, és egy keverőgép üstjében kihabosítjuk a sárgákat a kristálycukorral, a citromok reszelt héjával és az olajjal.
A mandulalisztet, a mákot és a rizslisztet egy másik edényben elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kissé kihabosított tojássárgás keverékhez.
Egy külön edényben felverjük a tojásfehérjéket, és óvatosan, két körben hozzáforgatjuk a piskótatésztához. Utoljára pedig az áfonyát keverjük hozzá. Az így kapott masszát papírkapszlikkal kibélelt muffinformákba öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Addig a tetejére elkészítjük a dekorációt. Egy kis tálkában összekeverjük a porcukrot a narancslével, majd amikor kihűltek a muffinok, leöntjük a mázzal.
Gluténmentesmuffináfonyával
Ez a gluténmentes finomság bizonyítja, hogy egyszerű alapanyagokból is készülhet mindenki számára élvezhető sütemény.
Gluténmentes
A gluténmentes muffin pont olyan puha, szaftos és finom lehet, mint a klasszikus verzió – csak egy kicsit trükkösebb megtalálni a tökéletes állagot. A lényeg, hogy a búzaliszt helyett olyan alternatív liszteket használunk, amelyek nem tartalmaznak glutént, de megfelelően működnek a sütésnél. És a jó hír: senki nem mondja meg róla, hogy gluténmentes – ha jól van elkészítve, ugyanolyan élvezetes, mint bármelyik másik muffin. Szóval akár diétázol, akár gluténérzékeny vagy, ez a süti jöhet minden napra!
Hozzávalók
A mázhoz
Elkészítés
A gluténmentes muffin első lépéseként szétválasztjuk a tojásokat, és egy keverőgép üstjében kihabosítjuk a sárgákat a kristálycukorral, a citromok reszelt héjával és az olajjal.
A mandulalisztet, a mákot és a rizslisztet egy másik edényben elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kissé kihabosított tojássárgás keverékhez.
Egy külön edényben felverjük a tojásfehérjéket, és óvatosan, két körben hozzáforgatjuk a piskótatésztához. Utoljára pedig az áfonyát keverjük hozzá. Az így kapott masszát papírkapszlikkal kibélelt muffinformákba öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Addig a tetejére elkészítjük a dekorációt. Egy kis tálkában összekeverjük a porcukrot a narancslével, majd amikor kihűltek a muffinok, leöntjük a mázzal.

A rizslisztet lecserélhetjük hollandi kakaóporra, a mákot pedig dióra, így is gluténmentes marad a desszert, de más ízvilágot kapunk.
A gluténmentes muffin mellett mutatunk még 3 másik gluténmentes sütit is!
Ha tetszett a gluténmentes muffin áfonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



