A gluténmentes diós bejgli elkészítéséhez a rizslisztet, a mandulalisztet, a sót, a sütőport és az útifűmaghéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a tojásfehérjét, a vajat és a tejet, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Frissentartó fóliába csomagolva 40-50 percet pihentetjük.
Közben a töltelékhez egy lábasban összekeverjük a hozzávalókat, és pár perc alatt összeforraljuk. Ha túl száraznak tűnne, egy kevés tejet nyugodtan öntsünk még hozzá.
A tésztát kicsomagoljuk, és kétfelé osztjuk. Mindkét tésztadarabot kb. 20 x 24 cm-esre nyújtjuk, és elkenjük rajtuk a tölteléket úgy, hogy oldalt és a felső széleknél maradjon 1,5-2 cm-nyi hely. Behajtjuk a tészták két oldalát, majd feltekerjük a bejgliket, és sütőpapíros deszkára rakjuk őket. Lekenjük tojássárgájával, és hideg helyen pihentetjük addig, amíg rászárad. Ezután jöhet egy réteg fehérje, majd ha ez is megszáradt, még egy réteg fehérjés kenés, végül pár helyen megszurkáljuk hústűvel, és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe, amíg szép aranybarna lesz a bejglink (kb. 25 perc).

- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Pihentetés: 40-50 perc
- Sütési idő: 25 perc