A gluténmentes Rákóczi-túrós tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, és a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a kukoricadarát, a citromhéjat és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Az elősütött alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre.
Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe további 8-10 percre. Hűtőhidegre hűtjük, ekkor lehet igazán szépen szeletelni, éles, forró vízbe mártott késsel.
(Ha nem elég sűrű a baracklekvárunk, keverjük el másfél evőkanál keményítővel, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, és így használjuk fel a receptben.)

- Elkészítési idő: 70-80 perc + hűtés