Gluténmentes receptek

GluténmentesRákóczi-túrós

Gluténmentes Rákóczi-túrós

Hozzávalók
A tésztához
100 g
rizsliszt
100 g
kukoricaliszt
120 g
vaj
1 db
tojás
10 g
sütőpor
80 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
A töltelékhez
1 kg
túró
3 db
tojásfehérje
110 g
kristálycukor
2 ek
vaníliás cukor
3 ek
tejföl
3 ek
kukoricadara
1 db
citrom reszelt héja
4 db
tojássárgája
A tetejére
180 g
sűrű baracklekvár
3 db
tojásfehérje
130 g
kristálycukor

Elkészítés

A gluténmentes Rákóczi-túrós tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, és a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük. 

A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a kukoricadarát, a citromhéjat és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Az elősütött alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre. 

Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe további 8-10 percre. Hűtőhidegre hűtjük, ekkor lehet igazán szépen szeletelni, éles, forró vízbe mártott késsel.

(Ha nem elég sűrű a baracklekvárunk, keverjük el másfél evőkanál keményítővel, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, és így használjuk fel a receptben.)

glutenmentes-rakoczi-turos
Gluténmentes Rákóczi-túrós (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-80 perc + hűtés

Még több gluténmentes desszert:

Gluténmentes zserbó

Gluténmentes linzer

Kókuszgolyó gluténmentesen

www.streetkitchen.hu

Dobpergés! Isteni finom, omlós tésztájú, gluténmentes Rákóczi-túrós-recept következik, amit tutira imádni fog mindenki, akár gluténérzékeny, akár nem!

Hozzávalók

10 szelethez (20 x 30 cm-es tepsi)
A tésztához
100 g
rizsliszt
100 g
kukoricaliszt
120 g
vaj
1 db
tojás
10 g
sütőpor
80 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
A töltelékhez
1 kg
túró
3 db
tojásfehérje
110 g
kristálycukor
2 ek
vaníliás cukor
3 ek
tejföl
3 ek
kukoricadara
1 db
citrom reszelt héja
4 db
tojássárgája
A tetejére
180 g
sűrű baracklekvár
3 db
tojásfehérje
130 g
kristálycukor

A gluténmentes Rákóczi-túrós tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, és a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük. 

A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a kukoricadarát, a citromhéjat és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Az elősütött alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre. 

Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe további 8-10 percre. Hűtőhidegre hűtjük, ekkor lehet igazán szépen szeletelni, éles, forró vízbe mártott késsel.

(Ha nem elég sűrű a baracklekvárunk, keverjük el másfél evőkanál keményítővel, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, és így használjuk fel a receptben.)

glutenmentes-rakoczi-turos
Gluténmentes Rákóczi-túrós (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70-80 perc + hűtés

Még több gluténmentes desszert:

Gluténmentes zserbó

Gluténmentes linzer

Kókuszgolyó gluténmentesen

Ha tetszett a gluténmentes rákóczi-túrós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept