Street Kitchen

Gombás-borsósrizottó

Gombás-borsós rizottó

Hozzávalók
100 g
vaj
130 g
salottahagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
200 g
barna csiperkegomba
120 g
shiitake gomba
120 ml
fehérbor
200 g
rizottórizs
800 ml
alaplé
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem + a tálaláshoz
120 g
zöldborsó
120 g
parmezán

Elkészítés

A gombás-borsós rizottó elkészítéséhez először a vaj felét felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymákat, hozzáöntjük az olajat és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Mehet bele a kétféle szeletelt gomba, felöntjük a fehérborral és 5-6 perc alatt kiforraljuk. Rádobjuk a rizottórizst, és merőkanlanként elkezdjük adagolni hozzá az alaplevet. Minden adag után közepes lángon főzzük a rizottót, és amikor elfőtt a leve, szedünk rá egy újabb merőkanálnyi alaplevet. Közben sózzuk, borsozzuk.

Mikor megpuhult a rizs, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, a zöldborsót, belereszeljük a parmezán háromnegyedét és hozzáadjuk a maradék vajat, majd 2 perc alatt összefőzzük és lehúzzuk a tűzről. A maradék reszelt parmezánnal és egy kevés finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

gombas-borsos-rizotto
Gombás-borsós rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Gombarajongók figyelem! Ha a gombás-borsós rizottó elkészítésével már megvagytok, akkor jöjjön a többi finomság!

Gombás szelet

Gombás korhelyleves

Egylábasos tejszínes-gombás tészta

www.streetkitchen.hu

A rizottó mindig jó választás. Gombával és borsóval felturbózva pedig igazán fullos!

Hozzávalók

2 főre
100 g
vaj
130 g
salottahagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
200 g
barna csiperkegomba
120 g
shiitake gomba
120 ml
fehérbor
200 g
rizottórizs
800 ml
alaplé
só, bors
1 csokor
friss petrezselyem + a tálaláshoz
120 g
zöldborsó
120 g
parmezán

A gombás-borsós rizottó elkészítéséhez először a vaj felét felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymákat, hozzáöntjük az olajat és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Mehet bele a kétféle szeletelt gomba, felöntjük a fehérborral és 5-6 perc alatt kiforraljuk. Rádobjuk a rizottórizst, és merőkanlanként elkezdjük adagolni hozzá az alaplevet. Minden adag után közepes lángon főzzük a rizottót, és amikor elfőtt a leve, szedünk rá egy újabb merőkanálnyi alaplevet. Közben sózzuk, borsozzuk.

Mikor megpuhult a rizs, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, a zöldborsót, belereszeljük a parmezán háromnegyedét és hozzáadjuk a maradék vajat, majd 2 perc alatt összefőzzük és lehúzzuk a tűzről. A maradék reszelt parmezánnal és egy kevés finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

gombas-borsos-rizotto
Gombás-borsós rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Gombarajongók figyelem! Ha a gombás-borsós rizottó elkészítésével már megvagytok, akkor jöjjön a többi finomság!

Gombás szelet

Gombás korhelyleves

Egylábasos tejszínes-gombás tészta

Ha tetszett a Gombás-borsós rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept