A gombás-borsós rizottó elkészítéséhez először a vaj felét felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymákat, hozzáöntjük az olajat és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Mehet bele a kétféle szeletelt gomba, felöntjük a fehérborral és 5-6 perc alatt kiforraljuk. Rádobjuk a rizottórizst, és merőkanlanként elkezdjük adagolni hozzá az alaplevet. Minden adag után közepes lángon főzzük a rizottót, és amikor elfőtt a leve, szedünk rá egy újabb merőkanálnyi alaplevet. Közben sózzuk, borsozzuk.
Mikor megpuhult a rizs, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, a zöldborsót, belereszeljük a parmezán háromnegyedét és hozzáadjuk a maradék vajat, majd 2 perc alatt összefőzzük és lehúzzuk a tűzről. A maradék reszelt parmezánnal és egy kevés finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc