A legjobb reggelik

Gombás-spenótospalacsinta

Gombás-spenótos palacsinta

Hozzávalók
A tésztához:
160 ml
tej
140 g
liszt
160 ml
szénsavas víz
25 ml
olvasztott vaj
3 db
tojás
friss petrezselyem
só, bors
bazsalikom (friss vagy szárított)
A töltelékhez:
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 g
csiperkegomba
2 nagy marék
spenótlevél
tejföl

Elkészítés
A palacsintatatésztához a liszthez hozzácsorgatjuk a tejet és a vizet, és folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojásokat, frissen vágott petrezselymet 2-3 csipet sót és kevés bazsalikomot. Átkeverjük a tésztát és teflon palacsintasütőben kisütjük őket.  A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és az olajon, egy serpenyőben üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és kb 8 perig kevergetve sütjük. Ezután rádobjuk a spenótleveleket is, megvárjuk amíg összeesnek (ez pár perc lesz) és már kész is a töltelék. A palacsintákat megkenjük tejföllel, ráhalmozunk egy-egy adag tölteléket és feltekerjük. Ha valami, akkor ez fejedelmi reggeli!:)

www.streetkitchen.hu

Imádjuk a palacsintát! Édesen és sósan is. Ha a hortobágyin kívül ti sem szoktatok másféle sós verziót készíteni, akkor itt az ideje változtatnotok ezen! Próbáljátok ki Nóri gombás-spenótos palacsinta receptjét és dobjatok össze néhányat reggelire vagy vacsira.

Hozzávalók

6 darabhoz
A tésztához:
160 ml
tej
140 g
liszt
160 ml
szénsavas víz
25 ml
olvasztott vaj
3 db
tojás
friss petrezselyem
só, bors
bazsalikom (friss vagy szárított)
A töltelékhez:
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 g
csiperkegomba
2 nagy marék
spenótlevél
tejföl
A palacsintatatésztához a liszthez hozzácsorgatjuk a tejet és a vizet, és folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojásokat, frissen vágott petrezselymet 2-3 csipet sót és kevés bazsalikomot. Átkeverjük a tésztát és teflon palacsintasütőben kisütjük őket.  A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk és az olajon, egy serpenyőben üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és kb 8 perig kevergetve sütjük. Ezután rádobjuk a spenótleveleket is, megvárjuk amíg összeesnek (ez pár perc lesz) és már kész is a töltelék. A palacsintákat megkenjük tejföllel, ráhalmozunk egy-egy adag tölteléket és feltekerjük. Ha valami, akkor ez fejedelmi reggeli!:)

Ha tetszett a Gombás-spenótos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept