Ázsiai kaják

GongTing,azillatos-omlósmarhahúsoslepény

Gong Ting, az illatos-omlós marhahúsos lepény

Hozzávalók
A tésztához
200 g
rétesliszt
60 g
sertészsír + a pihentetéshez
400 g
00-s liszt
300 ml
víz
2 tk
1 tk
10%-os ecet
A töltelékhez
400 g
darált marhahús
4
cm gyömbér
1 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt koriandermag
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt bors
0.25 tk
őrölt fahéj
1 tk
fokhagyma-granulátum
40 g
sertészsír
320 g
reszelt káposzta
2 szál
újhagyma
2 tk
A formázáshoz
50 g
sertészsír
2 ek
étolaj
A mártogatóshoz
50 g
sriracha
50 g
mirin
50 g
rizsecet
1 tk
darált csípős paprika

Elkészítés

A kínai marhahúsos lepény recept elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Ehhez a réteslisztet és a zsírt egy dagasztógép üstjében összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, valamint a vízben elkevert sót és ecetet. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd zsírral megkent frissen tartó fóliába csomagolva téglatest alakúra formázzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a tészta.

A darált húst összekeverjük a reszelt gyömbérrel, a fűszerekkel, a zsírral, a káposztával és a vékonyan felkarikázott újhagymával. Sózzuk és alaposan összedolgozzuk, majd 16 db egyforma gombócot formázunk belőle.

A tésztát 60 g-os darabokra osztjuk, és egy kizsírozott edénybe tesszük. A formázáshoz szükséges zsírt megolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. Ezzel a zsíros-olajos keverékkel bekenjük a munkafelületet, és egy vékony, rövid sodrófa segítségével 5 cm széles, hosszú csíkokat nyújtunk a tésztadarabokból. 

A tésztacsík elején hosszában eloszlatunk egy adag tölteléket, majd elkezdjük feltekerni a tésztát. Minden tekerésnél húzunk is rajta egy kicsit, hogy a lehető legvékonyabb tésztát kapjuk. A tésztatekercseket zsíros felületen kilapítjuk, majd egy sütőbe rakható serpenyőben, kevés zsír és olaj keverékén oldalanként 2 perc alatt elősütjük. Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre. 

A mártogatóshoz kikeverjük az alapanyagokat, és ezzel tálaljuk a megsült lepényeket.

gong-ting-kinai-lepeny
Gong Ting, az illatos-omlós marhahúsos lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: minimum 2 óra
  • Sütési idő: 10 perc

Nyissátok a lepénylesőket, van még király lepény recept a tarsolyunkban:

Ezerrétegű húsos lepény

Zöldséges-húsos lepényke

Krumplilepény marinált citrommal

www.streetkitchen.hu

Pekingben járva véletlenül botlottunk bele egy kirakatba, ami mögött megállás nélkül sütötték ezeket a csinos kis húsos lepényeket. Annyira megtetszettek, hogy már ott eldöntöttem: ha hazajövünk, mindenképpen elkészítem én is a saját verziómat. Tulajdonképpen nem más, mint a burek kínai megfelelője.

Hozzávalók

16 darabhoz
A tésztához
200 g
rétesliszt
60 g
sertészsír + a pihentetéshez
400 g
00-s liszt
300 ml
víz
2 tk
1 tk
10%-os ecet
A töltelékhez
400 g
darált marhahús
4
cm gyömbér
1 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt koriandermag
0.5 tk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt bors
0.25 tk
őrölt fahéj
1 tk
fokhagyma-granulátum
40 g
sertészsír
320 g
reszelt káposzta
2 szál
újhagyma
2 tk
A formázáshoz
50 g
sertészsír
2 ek
étolaj
A mártogatóshoz
50 g
sriracha
50 g
mirin
50 g
rizsecet
1 tk
darált csípős paprika

A kínai marhahúsos lepény recept elkészítését a tészta összeállításával kezdjük. Ehhez a réteslisztet és a zsírt egy dagasztógép üstjében összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, valamint a vízben elkevert sót és ecetet. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd zsírral megkent frissen tartó fóliába csomagolva téglatest alakúra formázzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen a tészta.

A darált húst összekeverjük a reszelt gyömbérrel, a fűszerekkel, a zsírral, a káposztával és a vékonyan felkarikázott újhagymával. Sózzuk és alaposan összedolgozzuk, majd 16 db egyforma gombócot formázunk belőle.

A tésztát 60 g-os darabokra osztjuk, és egy kizsírozott edénybe tesszük. A formázáshoz szükséges zsírt megolvasztjuk és összekeverjük az olajjal. Ezzel a zsíros-olajos keverékkel bekenjük a munkafelületet, és egy vékony, rövid sodrófa segítségével 5 cm széles, hosszú csíkokat nyújtunk a tésztadarabokból. 

A tésztacsík elején hosszában eloszlatunk egy adag tölteléket, majd elkezdjük feltekerni a tésztát. Minden tekerésnél húzunk is rajta egy kicsit, hogy a lehető legvékonyabb tésztát kapjuk. A tésztatekercseket zsíros felületen kilapítjuk, majd egy sütőbe rakható serpenyőben, kevés zsír és olaj keverékén oldalanként 2 perc alatt elősütjük. Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 10 percre. 

A mártogatóshoz kikeverjük az alapanyagokat, és ezzel tálaljuk a megsült lepényeket.

gong-ting-kinai-lepeny
Gong Ting, az illatos-omlós marhahúsos lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: minimum 2 óra
  • Sütési idő: 10 perc

Nyissátok a lepénylesőket, van még király lepény recept a tarsolyunkban:

Ezerrétegű húsos lepény

Zöldséges-húsos lepényke

Krumplilepény marinált citrommal

Ha tetszett a Gong Ting, az illatos-omlós marhahúsos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept