A görög csirkenyárs első lépéseként a csirkecombokat 3 cm-es kockára vágjuk és egy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, az oregánót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a finomra vágott petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és minimum 20 percre a hűtőbe tesszük pácolódni.
Tipp: Én combból szeretem készíteni, mert ízesebb és szaftosabb, de ha valaki a csirkemellet kedveli jobban, nyugodtan összedobhatja abból is, egyedül a sütési idő fog egy cseppet lerövidülni.
A salátához a paradicsomot, az uborkát és a paprikát 2-3 cm-es rusztikus darabokra, a lila hagymát pedig vékony cikkekre vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Ízesítjük a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, rácsorgatjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A nyársakat faszén felett (vagy ennek hiányában egy grillserpenyőben) közepesen erős hőfokon megsütjük oldalanként 3-3 perc alatt. A tányérra halmozunk egy-egy adag salátát, aminek a tetjére morzsolunk egy kis feta sajtot, pár szem olívabogyót teszünk rá és mellé helyezzük a megsült csirkenyársat is. A görög joghurttal és sült pitával együtt tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pácolási idő: min. 20 perc
- Sütési idő: 10-12 perc