Húsos kaják

Görögcsirkenyárs

Görög csirkenyárs

Hozzávalók
400 g
bőr nélküli csirkecombfilé
4 ek
olívaolaj
2 tk
oregánó
0.5 db
citrom
1 csokor
petrezselyem
só, bors
A salátához
1 db
paradicsom
(140 g/db)
0.5 db
kígyóuborka
(200 g/db)
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
(250 g/db)
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
0.5 db
citrom
4 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
feta sajt
20 szem
egész fekete olívabogyó
A tálaláshoz
100 g
görög joghurt
2 db
pita

Elkészítés

A görög csirkenyárs első lépéseként a csirkecombokat 3 cm-es kockára vágjuk és egy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, az oregánót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a finomra vágott petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és minimum 20 percre a hűtőbe tesszük pácolódni. 

Tipp: Én combból szeretem készíteni, mert ízesebb és szaftosabb, de ha valaki a csirkemellet kedveli jobban, nyugodtan összedobhatja abból is, egyedül a sütési idő fog egy cseppet lerövidülni.

A salátához a paradicsomot, az uborkát és a paprikát 2-3 cm-es rusztikus darabokra, a lila hagymát pedig vékony cikkekre vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Ízesítjük a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, rácsorgatjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. 

A nyársakat faszén felett (vagy ennek hiányában egy grillserpenyőben) közepesen erős hőfokon megsütjük oldalanként 3-3 perc alatt. A tányérra halmozunk egy-egy adag salátát, aminek a tetjére morzsolunk egy kis feta sajtot, pár szem olívabogyót teszünk rá és mellé helyezzük a megsült csirkenyársat is. A görög joghurttal és sült pitával együtt tálaljuk. 

gorog-csirkenyars
Görög csirkenyárs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pácolási idő: min. 20 perc
  • Sütési idő: 10-12 perc

Elkészítetted a görög csirkenyársat és rájöttél, hogy imádod a görög konyhát? Esetleg egy nyaralás alkalmával szerettél bele az ország gasztornómiájába? Próbáld ki ezeket a kajákat is!

Görög saláta

A görög muszaka receptje

Loukoumades, a görög fánkgolyó

www.streetkitchen.hu

Ez a kaja nem más, mint a souvlaki, a görögök szeretett húsnyársa. Egyszerű és gyors recept, a pác pedig segít abban, hogy jó omlós legyen a husi. Ha beindul a grillszezon, mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

2 főre
400 g
bőr nélküli csirkecombfilé
4 ek
olívaolaj
2 tk
oregánó
0.5 db
citrom
1 csokor
petrezselyem
só, bors
A salátához
1 db
paradicsom
(140 g/db)
0.5 db
kígyóuborka
(200 g/db)
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
(250 g/db)
0.5 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
0.5 db
citrom
4 ek
olívaolaj
só, bors
100 g
feta sajt
20 szem
egész fekete olívabogyó
A tálaláshoz
100 g
görög joghurt
2 db
pita

A görög csirkenyárs első lépéseként a csirkecombokat 3 cm-es kockára vágjuk és egy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, az oregánót, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a finomra vágott petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és minimum 20 percre a hűtőbe tesszük pácolódni. 

Tipp: Én combból szeretem készíteni, mert ízesebb és szaftosabb, de ha valaki a csirkemellet kedveli jobban, nyugodtan összedobhatja abból is, egyedül a sütési idő fog egy cseppet lerövidülni.

A salátához a paradicsomot, az uborkát és a paprikát 2-3 cm-es rusztikus darabokra, a lila hagymát pedig vékony cikkekre vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Ízesítjük a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, rácsorgatjuk az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. 

A nyársakat faszén felett (vagy ennek hiányában egy grillserpenyőben) közepesen erős hőfokon megsütjük oldalanként 3-3 perc alatt. A tányérra halmozunk egy-egy adag salátát, aminek a tetjére morzsolunk egy kis feta sajtot, pár szem olívabogyót teszünk rá és mellé helyezzük a megsült csirkenyársat is. A görög joghurttal és sült pitával együtt tálaljuk. 

gorog-csirkenyars
Görög csirkenyárs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Pácolási idő: min. 20 perc
  • Sütési idő: 10-12 perc

Elkészítetted a görög csirkenyársat és rájöttél, hogy imádod a görög konyhát? Esetleg egy nyaralás alkalmával szerettél bele az ország gasztornómiájába? Próbáld ki ezeket a kajákat is!

Görög saláta

A görög muszaka receptje

Loukoumades, a görög fánkgolyó

Ha tetszett a Görög csirkenyárs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept