Így készül a Lajos-féle görög gyros:
A pitákhoz a langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a sót és a joghurtot, majd ez a keverék mehet a kimért liszthez. Jól elkeverjük, és alaposan kidagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és hagyjuk kelni legalább egy órát – de ha 24-36 órát tölt a hűtőszekrényben, egy vékonyan kiolajozott zacskóban, az a tészta minőségén is javíthat, és az előkészületekben is sokat segít. Amennyiben hűtőben kelesztjük, felhasználás előtt 3-4 órával vegyük ki, rögtön formázzunk belőle hat egyforma gombócot, és kissé olajozott felületen letakarva hagyjuk még kelni.
A joghurtos öntet hozzávalóit egy tálban elkeverjük, és felhasználásig félretesszük.
A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, sózzuk, fűszerezzük, és összekeverjük az olajjal. Egy serpenyőben, nagy lángon pirítva megsütjük.
Ha megkelt a tészta, alaposan lisztezett deszkán palacsinta méretűre, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és olajjal nagyon vékonyan megkent, közepesen forró serpenyőben, oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük az olívaolajjal, és fordítás után ezzel kenjük meg a pitákat.
A tálaláshoz a kisütött pitát alufóliára rakjuk, vastagon megkenjük a fűszerezett görög joghurttal, és rátesszük a kisütött húst. Megpakoljuk a tépkedett salátalevelekkel és a szeletelt lila hagymával, majd tekerhetjük is fel.
