Saláták

Gránátalmásbulgursaláta

Gránátalmás bulgursaláta

Hozzávalók
250 g
bulgur
só, bors
2 db
gránátalma
1 csokor
petrezselyem
6 szál
koriander
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
3 szál
újhagyma
2 db
paradicsom
(120 g/db)
1 ek
méz
1 db
citrom leve
100 ml
olívaolaj

Elkészítés

A bulgurt a súlyához képest dupla mennyiségű forrásban lévő, enyhén sózott vízbe dobjuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. 

A gránátalmákat megpucoljuk és a kis piros magokat egy nagy keverőtálba gyűjtjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és koriandert, a lereszelt répát, a vékonyan felkarikázott újhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott paradicsomot, valamint a bulgurt. 

A mézet kikeverjük a citromlével, sóval, borssal és az olívaolajjal, majd a salátára öntjük, alaposan összekeverjük és már tálalhatjuk is. 

Gránátalmás bulgursaláta
Gránátalmás bulgursaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Jó néha kicsit variálni a köreteket, hiszen annyi lehetőség van belőlük! A gránátalmás bulgursaláta önállóan is megállja a helyét, de maga a bulgur húsok és halak mellé is szuper lehet, mint köret, valamint levesek betétjeként is szenzációs.

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Harisszás lazac bulgursalátával

Egyserpenyős almás tarja bulgurral

www.streetkitchen.hu

Egy friss és laktató sali, ami tökéletes bármilyen hús, vagy akár grillezett tofu mellé. De persze magában sem olyan rossz falatozgatni!

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
250 g
bulgur
só, bors
2 db
gránátalma
1 csokor
petrezselyem
6 szál
koriander
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
3 szál
újhagyma
2 db
paradicsom
(120 g/db)
1 ek
méz
1 db
citrom leve
100 ml
olívaolaj

A bulgurt a súlyához képest dupla mennyiségű forrásban lévő, enyhén sózott vízbe dobjuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. 

A gránátalmákat megpucoljuk és a kis piros magokat egy nagy keverőtálba gyűjtjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és koriandert, a lereszelt répát, a vékonyan felkarikázott újhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott paradicsomot, valamint a bulgurt. 

A mézet kikeverjük a citromlével, sóval, borssal és az olívaolajjal, majd a salátára öntjük, alaposan összekeverjük és már tálalhatjuk is. 

Gránátalmás bulgursaláta
Gránátalmás bulgursaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Jó néha kicsit variálni a köreteket, hiszen annyi lehetőség van belőlük! A gránátalmás bulgursaláta önállóan is megállja a helyét, de maga a bulgur húsok és halak mellé is szuper lehet, mint köret, valamint levesek betétjeként is szenzációs.

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Harisszás lazac bulgursalátával

Egyserpenyős almás tarja bulgurral

Ha tetszett a Gránátalmás bulgursaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept