Húsételek

Grillezettcsászárcukkiniveléspadlizsánnal

Grillezett császár cukkinivel és padlizsánnal

Hozzávalók
A húshoz
1 db
kötözött bőrös császárhús (800-2000 g)
1 ek
füstölt só
2 gerezd
fokhagyma
1 - 2 db
babérlevél
1 ek
tört bors
1 tk
cayenne bors
1 fej
vöröshagyma
A mázhoz
100 ml
cider
25 g
angol mustár
25 g
mustár
50 g
méz
só, bors
A BBQ szószhoz
150 g
ketchup
50 g
eperdzsem
25 g
juharszirup
25 ml
balzsamecet
10 ml
szójaszósz
10 ml
worcester szósz
5 g
fokhagymapor
5 g
őrölt gyömbér
A körethez
2 db
cukkini
2 db
padlizsán
100 ml
olívaolaj
só, bors

Elkészítés
A kötözött császárhúst egy nagy fazékba ültetjük, felöntjük vízzel és beleszórjuk a fűszereket.  A hagymát negyedeljük, a fokhagymát felvágjuk, és 3-4 órán át főzzük, míg puha nem lesz a hús.A BBQ szósz összetevőit egy késes aprítóba tesszük, és néhányat pulzálunk rajta.
Grillezett császár
A mázhoz az összetevőket egy gyorsforralóban összeforraljuk, míg kb. felére nem csökken. A grillrácsot megolajozzuk.A megfőtt és kihűlt császárhúsról levágjuk a madzagot, felszeleteljük kb. ujjnyi vastag szeletekre, és meggrillezzük az első oldalát míg szép ropogós nem lesz az alsó része, majd megfordítjuk, a tetejét lekenjük a cideres mázzal, és készre sütjük, míg a máz kicsit meg nem olvad, és az alsó oldala, valamint a bőre szép ropogós nem lesz.
A cukkinit és a padlizsánt felkarikázzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval borssal ízesítjük és mindkét oldalát meggrillezzük. Egy tányérra szedünk a cukkini-padlizsán duójából, mellé kanalazunk egy kevés BBQ szószt, és ráhelyezzük a grillezett császárhúst.Ha tetszett a Grillezett császár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A császárhús bár elsőre elég bonyolult húsnak tűnhet, mégis a lentebbi néhány lépéssel egy fantasztikusan finom grillételt varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

2 - 4 főre
A húshoz
1 db
kötözött bőrös császárhús (800-2000 g)
1 ek
füstölt só
2 gerezd
fokhagyma
1 - 2 db
babérlevél
1 ek
tört bors
1 tk
cayenne bors
1 fej
vöröshagyma
A mázhoz
100 ml
cider
25 g
angol mustár
25 g
mustár
50 g
méz
só, bors
A BBQ szószhoz
150 g
ketchup
50 g
eperdzsem
25 g
juharszirup
25 ml
balzsamecet
10 ml
szójaszósz
10 ml
worcester szósz
5 g
fokhagymapor
5 g
őrölt gyömbér
A körethez
2 db
cukkini
2 db
padlizsán
100 ml
olívaolaj
só, bors
A kötözött császárhúst egy nagy fazékba ültetjük, felöntjük vízzel és beleszórjuk a fűszereket.  A hagymát negyedeljük, a fokhagymát felvágjuk, és 3-4 órán át főzzük, míg puha nem lesz a hús.A BBQ szósz összetevőit egy késes aprítóba tesszük, és néhányat pulzálunk rajta.
Grillezett császár
A mázhoz az összetevőket egy gyorsforralóban összeforraljuk, míg kb. felére nem csökken. A grillrácsot megolajozzuk.A megfőtt és kihűlt császárhúsról levágjuk a madzagot, felszeleteljük kb. ujjnyi vastag szeletekre, és meggrillezzük az első oldalát míg szép ropogós nem lesz az alsó része, majd megfordítjuk, a tetejét lekenjük a cideres mázzal, és készre sütjük, míg a máz kicsit meg nem olvad, és az alsó oldala, valamint a bőre szép ropogós nem lesz.
A cukkinit és a padlizsánt felkarikázzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval borssal ízesítjük és mindkét oldalát meggrillezzük. Egy tányérra szedünk a cukkini-padlizsán duójából, mellé kanalazunk egy kevés BBQ szószt, és ráhelyezzük a grillezett császárhúst.Ha tetszett a Grillezett császár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a grillezett császár cukkinivel és padlizsánnal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése