Alapreceptek

3-félegrillpáccsirkecombhoz

3-féle grillpác csirkecombhoz

Hozzávalók
A mediterrán páchoz
1 tk
kakukkfű
1 tk
rozmaring
2 db
citrom
(leve és reszelt héja)
bors
100 ml
olívaolaj
A szójás-gyömbéres páchoz
100 ml
szójaszósz
2 ek
méz
4
friss gyömbér
(reszelve)
2 gerezd
fokhagyma
(zúzva)
2 ek
szezámolaj
A magyaros páchoz
100 ml
olívaolaj
1 ek
fűszerpaprika
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény
4 gerezd
fokhagyma
(zúzva)
1 ek
mustár
1 tk
szárított kakukkfű

Elkészítés

Bármelyiket is választod a grillezett csirkecomb pác három variációja közül, telitalálat mindegyik!

  1. A mediterrán páchoz egy tálban összekeverjük a kakukkfüvet, a rozmaringot, a citromok levét és reszelt héját, a sót, a borsot és az olívaolajat. 

  2. A szójás-gyömbéres páchoz egy másik tálban összekeverjük a szójaszószt, a mézet, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymagerezdeket és a szezámolajat.

  3. A magyaros páchoz szintén egy külön tálban összekeverjük az olívaolajat, a fűszerpaprikát, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a zúzott fokhagymagerezdeket, a mustárt és a szárított kakukkfüvet.

  4. Én mindhárom pácot megcsináltam, és összesen 1 kg csirkét pácoltam be, de egy pác kb. 400 g csirkecomb pácolására is alkalmas.

  5. A bepácolt csirkecombokat, ha lehetőség van rá, grillen süssük meg, de ha nincs, akkor egy grillserpenyő is tökéletesen megteszi.

www.streetkitchen.hu

Ha ide tévedtél, gondolom, nagy pácolási tervekkel érkeztél. És akkor már miért csak egy verzióval állnék elő, hoztam rögtön hármat, hogy legyen miből válogatni!

Ha unod a szokásos csirkés fogásokat, itt az idő, hogy feldobd a menüt egy ütős páccal! Lehet mediterrán napfény, ázsiai csavarral fűszerezett illatfelhő vagy fűszerpaprikás magyar klasszikus – mindhárom garantált „hűha” élményt hoz. Keverd, pácolj, süss, és hagyd, hogy az ízek magukért beszéljenek!

Hozzávalók

1 kg csirkecombhoz
A mediterrán páchoz
1 tk
kakukkfű
1 tk
rozmaring
2 db
citrom
(leve és reszelt héja)
bors
100 ml
olívaolaj
A szójás-gyömbéres páchoz
100 ml
szójaszósz
2 ek
méz
4
friss gyömbér
(reszelve)
2 gerezd
fokhagyma
(zúzva)
2 ek
szezámolaj
A magyaros páchoz
100 ml
olívaolaj
1 ek
fűszerpaprika
1 tk
füstölt paprika
1 tk
őrölt kömény
4 gerezd
fokhagyma
(zúzva)
1 ek
mustár
1 tk
szárított kakukkfű

Elkészítés

Bármelyiket is választod a grillezett csirkecomb pác három variációja közül, telitalálat mindegyik!

  1. A mediterrán páchoz egy tálban összekeverjük a kakukkfüvet, a rozmaringot, a citromok levét és reszelt héját, a sót, a borsot és az olívaolajat. 

  2. A szójás-gyömbéres páchoz egy másik tálban összekeverjük a szójaszószt, a mézet, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymagerezdeket és a szezámolajat.

  3. A magyaros páchoz szintén egy külön tálban összekeverjük az olívaolajat, a fűszerpaprikát, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a zúzott fokhagymagerezdeket, a mustárt és a szárított kakukkfüvet.

  4. Én mindhárom pácot megcsináltam, és összesen 1 kg csirkét pácoltam be, de egy pác kb. 400 g csirkecomb pácolására is alkalmas.

  5. A bepácolt csirkecombokat, ha lehetőség van rá, grillen süssük meg, de ha nincs, akkor egy grillserpenyő is tökéletesen megteszi.

Ha tetszett a 3-féle grillpác csirkecombhoz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept