Egy gyorsforralóba cukrot, vörösborecetet, sót és vizet teszünk. Forrásig a tűzforró grillre rakjuk, közben pedig vékony fél karikákra vágjuk a lila hagymát.
Mikor a savanyítólé felforrt, levesszük a tűzről, beletesszük a hagymát és félrerakjuk hűlni.
A cukkinit hosszában, 3 mm vastag szeletekre vágjuk, majd rádobjuk a forró grillrácsra, 2-3 percig sütjük mindkét oldalát, figyelve, hogy ne égjen meg, majd egy tányérra tesszük.
A vinaigrette-hez összeöntjük a hozzávalókat egy zárható üvegbe, majd jól összerázzuk. Egy homogén folyadékot kell kapnunk, ami idővel újra szétválik, így tálalás előtt érdemes ismét összerázni.
Egy keverőtálban átforgatjuk a madársalátát, a kihűlt, leszűrt hagymát és a bazsalikomleveleket.
Egy tányérban megágyazunk a salátával, a megsült cukkiniszeleteket feltekerjük, majd az alapra helyezzük, megszórjuk fenyőmaggal, és jól meglocsoljuk a vinaigrette-tel.
Az egészet megkoronázzuk a friss mozzarellával, és már fogyaszthatjuk is.
Grillezettcukkinisalátamozzarellával
Egy különleges saláta, ami elhozza az asztalra a nyár frissességét, és egyenesen a szívedhez szól. Ha már unod a grillezett cukkinit, dobd fel egy különleges salival.

Vega
A grillezett cukkinisaláta mozzarellával a nyár egyik legfrissebb és legkönnyedebb fogása – minimál alapanyag, mégis tele van ízzel, textúrával és mediterrán hangulattal. A cukkini ilyenkor csúcson van: zsenge, lédús, gyorsan puhul, és tökéletesen átveszi a grillen sült zöldségek füstös aromáját. Önmagában is megállja a helyét egy könnyű, frissítő ebédként vagy vacsoraként – főleg nyáron, amikor az ember inkább valami lazább, zöldséges fogásra vágyik, mint egy kiadós pörköltre. A grillezett cukkini és a krémes mozzarella párosa laktató anélkül, hogy elnehezítene, így tökéletes választás egy forró nap végén vagy akár egy gyors, de mégis különleges hétköznapi étkezésre.
Hozzávalók
A vinaigrette-hez
A salátához
Elkészítés
Egy gyorsforralóba cukrot, vörösborecetet, sót és vizet teszünk. Forrásig a tűzforró grillre rakjuk, közben pedig vékony fél karikákra vágjuk a lila hagymát.
Mikor a savanyítólé felforrt, levesszük a tűzről, beletesszük a hagymát és félrerakjuk hűlni.
A cukkinit hosszában, 3 mm vastag szeletekre vágjuk, majd rádobjuk a forró grillrácsra, 2-3 percig sütjük mindkét oldalát, figyelve, hogy ne égjen meg, majd egy tányérra tesszük.
A vinaigrette-hez összeöntjük a hozzávalókat egy zárható üvegbe, majd jól összerázzuk. Egy homogén folyadékot kell kapnunk, ami idővel újra szétválik, így tálalás előtt érdemes ismét összerázni.
Egy keverőtálban átforgatjuk a madársalátát, a kihűlt, leszűrt hagymát és a bazsalikomleveleket.
Egy tányérban megágyazunk a salátával, a megsült cukkiniszeleteket feltekerjük, majd az alapra helyezzük, megszórjuk fenyőmaggal, és jól meglocsoljuk a vinaigrette-tel.
Az egészet megkoronázzuk a friss mozzarellával, és már fogyaszthatjuk is.

Ha köretként tálalod, remekül kiegészít bármilyen grillezett húst – csirkét, halat, sertést –, de akár sült kolbász vagy fasírt mellé is működik. A frissessége és a savassága (pl. egy kis citromlé vagy balzsamecet formájában) jól ellensúlyozza a szaftos, fűszeres húsokat.
Íme néhány finom husi, amit tökéletes lesz a grillezett cukkinisaláta mozzarellával mellé!
Ha tetszett a Grillezett cukkinisaláta mozzarellával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!