Az alufóliás zöldségekhez a krumplit, a cukkinit, a lila hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe tesszük. Az olívaolajhoz adjuk az összes fűszert, alaposan elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük, és átforgatjuk az egészet. A zöldségeket egy nagyobb letépett alufólia lapra tesszük, majd széleit felhajtogatjuk, kis csónakot formázva belőle, és mindegyik csónakra teszünk még 1-1 evőkanál vajat is, ettől még ízesebb lesz. Ha letakarjátok a grillt, nem kell a tetejét összenyomni, viszont ha nyílt grillen dolgoztok, nyugodtan nyomjátok össze, így hamarabb elkészül. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A salátához az répát egy hámozó segítségével vékony csíkokra, az uborkát pedig tetszőleges darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük őket, majd jöhet rá az apróra vágott újhagyma is. Egy kis tálkában összekeverjük a saláta ízesítéséhez az olajat és az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és jöhetnek bele a fűszerek is, elkeverjük, majd ráöntjük a salira. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, valamint egy kis friss zöldhagymával.
A grillsajtot egy a grillrácson felforrósított alutálcára helyezve oldalanként 1-1 percig sütjük. Fontos, hogy igazán meleg legyen a grill, így a sajt nem fog szétfolyni, csak mindkét oldala gyönyörű pirult színt kap. A sajtot a grillzöldségekkel és a salátával tálaljuk.

- előkészítési idő: 15 perc
- elkészítési idő: 40 perc
- összesen: 55 perc