Grillszezon

Grillezettmozzarellasültzöldségekkel

Grillezett mozzarella sült zöldségekkel

Hozzávalók
Az alufóliás zöldségekhez
500 g
újburgonya
1 db
cukkini
(kb. 350 g/db)
2 - 3 fej
lila hagyma
(kb. 100 g/db)
1 db
kaliforniai paprika
(kb. 200 g/db)
30 - 40 ml
olívaolaj
1 csapott ek
fokhagymapor
1 ek
szárított rozmaring
1 ek
szárított oregánó
1 ek
őrölt bors
Az uborkasalátához
2 szál
répa
(kb. 175 g/szál)
2 szál
kígyóuborka
(kb. 200 g/szál)
1 csokor
újhagyma
40 ml
olívaolaj
1 ek
ecet
1 gerezd
fokhagyma
0.5 ek
cukor
0.5 csokor
petrezselyem
szezámmag a tetejére
A sajthoz
1 csomag
chilis grillmozzarella
(150 g/csomag)
3 - 4 ek
vaj

Elkészítés

Az alufóliás zöldségekhez a krumplit, a cukkinit, a lila hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe tesszük. Az olívaolajhoz adjuk az összes fűszert, alaposan elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük, és átforgatjuk az egészet. A zöldségeket egy nagyobb letépett alufólia lapra tesszük, majd széleit felhajtogatjuk, kis csónakot formázva belőle, és mindegyik csónakra teszünk még 1-1 evőkanál vajat is, ettől még ízesebb lesz. Ha letakarjátok a grillt, nem kell a tetejét összenyomni, viszont ha nyílt grillen dolgoztok, nyugodtan nyomjátok össze, így hamarabb elkészül. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A salátához az répát egy hámozó segítségével vékony csíkokra, az uborkát pedig tetszőleges darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük őket, majd jöhet rá az apróra vágott újhagyma is. Egy kis tálkában összekeverjük a saláta ízesítéséhez az olajat és az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és jöhetnek bele a fűszerek is, elkeverjük, majd ráöntjük a salira. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, valamint egy kis friss zöldhagymával.

A grillsajtot egy a grillrácson felforrósított alutálcára helyezve oldalanként 1-1 percig sütjük. Fontos, hogy igazán meleg legyen a grill, így a sajt nem fog szétfolyni, csak mindkét oldala gyönyörű pirult színt kap. A sajtot a grillzöldségekkel és a salátával tálaljuk.

Grillezett mozzarella sült zöldségekkel
Grillezett mozzarella sült zöldségekkel
  • előkészítési idő: 15 perc
  • elkészítési idő: 40 perc
  • összesen: 55 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha adott egy isteni grillsajt a kezetekben, akkor már csak szuper köreteket kell hozzá készíteni és meg is vagytok az ebéddel vagy vacsival. Ebben a receptben két friss, nyári, zöldséges köret is készült a chilis grillmozzarella mellé. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

2 főre
Az alufóliás zöldségekhez
500 g
újburgonya
1 db
cukkini
(kb. 350 g/db)
2 - 3 fej
lila hagyma
(kb. 100 g/db)
1 db
kaliforniai paprika
(kb. 200 g/db)
30 - 40 ml
olívaolaj
1 csapott ek
fokhagymapor
1 ek
szárított rozmaring
1 ek
szárított oregánó
1 ek
őrölt bors
Az uborkasalátához
2 szál
répa
(kb. 175 g/szál)
2 szál
kígyóuborka
(kb. 200 g/szál)
1 csokor
újhagyma
40 ml
olívaolaj
1 ek
ecet
1 gerezd
fokhagyma
0.5 ek
cukor
0.5 csokor
petrezselyem
szezámmag a tetejére
A sajthoz
1 csomag
chilis grillmozzarella
(150 g/csomag)
3 - 4 ek
vaj

Az alufóliás zöldségekhez a krumplit, a cukkinit, a lila hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, és egy nagyobb edénybe tesszük. Az olívaolajhoz adjuk az összes fűszert, alaposan elkeverjük, majd a zöldségekre öntjük, és átforgatjuk az egészet. A zöldségeket egy nagyobb letépett alufólia lapra tesszük, majd széleit felhajtogatjuk, kis csónakot formázva belőle, és mindegyik csónakra teszünk még 1-1 evőkanál vajat is, ettől még ízesebb lesz. Ha letakarjátok a grillt, nem kell a tetejét összenyomni, viszont ha nyílt grillen dolgoztok, nyugodtan nyomjátok össze, így hamarabb elkészül. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A salátához az répát egy hámozó segítségével vékony csíkokra, az uborkát pedig tetszőleges darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük őket, majd jöhet rá az apróra vágott újhagyma is. Egy kis tálkában összekeverjük a saláta ízesítéséhez az olajat és az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és jöhetnek bele a fűszerek is, elkeverjük, majd ráöntjük a salira. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, valamint egy kis friss zöldhagymával.

A grillsajtot egy a grillrácson felforrósított alutálcára helyezve oldalanként 1-1 percig sütjük. Fontos, hogy igazán meleg legyen a grill, így a sajt nem fog szétfolyni, csak mindkét oldala gyönyörű pirult színt kap. A sajtot a grillzöldségekkel és a salátával tálaljuk.

Grillezett mozzarella sült zöldségekkel
Grillezett mozzarella sült zöldségekkel
  • előkészítési idő: 15 perc
  • elkészítési idő: 40 perc
  • összesen: 55 perc

Ha tetszett a Grillezett mozzarella sült zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept