Grillszezon

Grillezettcukkini-krémleves

Grillezettcukkini-krémleves
grillezettcukkini-kremleves

Hozzávalók
500 g
cukkini
2 ek
étolaj
150 g
vaj
200 g
alma
200 g
főtt burgonya
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
1.5 l
zöldségalaplé
4 ek
tejföl
1 db
citrom leve

Elkészítés
  1. A cukkiniket felkarikázzuk, sózzuk, olajjal elkeverjük egy tálban, majd forró grillen, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

  2. Felolvasztjuk a vajat egy lábasban, beledobjuk a meghámozott, felkockázott almát, a felkockázott főtt burgonyát és a grillezett cukkinikarikákat.

  3. Ezután beledobjuk a fokhagymát, az aprított zöldfűszereket (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), felöntjük alaplével, és 3-4 perc főzés után leturmixoljuk.

  4. Ezután belekeverjük a tejfölt és a citrom levét, majd 2 perc alatt összefőzzük és friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk. Le is hűthetjük, hogy egy még hűsítőbb nyári finomságot kapjunk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A grillezettcukkini-krémleves igazi nyári kincs: füstös, krémes, friss és még könnyű is. A grillezett cukkini mélyebb, karakteresebb ízt ad az amúgy egyszerű krémlevesnek, amit egy kis fokhagyma, friss zöldfűszerek és egy csipet citrom tesz igazán különlegessé. Hidegen és melegen is működik, és tuti, hogy még azok is repetáznak belőle, akik amúgy nem nagy levesrajongók.

Egy egyszerű zöldséglevesből is tudunk különleges élményt varázsolni. Kezdők is bátran belevághatnak, nem kell hozzá más, csak egy jó turmix és némi lelkesedés.:)

Hozzávalók

5 fő részére
500 g
cukkini
2 ek
étolaj
150 g
vaj
200 g
alma
200 g
főtt burgonya
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
1.5 l
zöldségalaplé
4 ek
tejföl
1 db
citrom leve

Elkészítés

  1. A cukkiniket felkarikázzuk, sózzuk, olajjal elkeverjük egy tálban, majd forró grillen, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük.

  2. Felolvasztjuk a vajat egy lábasban, beledobjuk a meghámozott, felkockázott almát, a felkockázott főtt burgonyát és a grillezett cukkinikarikákat.

  3. Ezután beledobjuk a fokhagymát, az aprított zöldfűszereket (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), felöntjük alaplével, és 3-4 perc főzés után leturmixoljuk.

  4. Ezután belekeverjük a tejfölt és a citrom levét, majd 2 perc alatt összefőzzük és friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk. Le is hűthetjük, hogy egy még hűsítőbb nyári finomságot kapjunk.

lurpak-grillezos-kajak-2
Grillezettcukkini-krémleves (Fotó: Street Kitchen)

A cukkini szuper diétás alapanyag – szinte nincs benne kalória, de rostban és ásványi anyagokban gazdag.

Pár tipp a grillezettcukkini-krémleves elkészítéséhez:

  • Egy kevés menta vagy bazsalikom a turmixolásnál feldobja az egész levest, és mediterrán hangulatot hoz.

  • A fokhagyma grillezve lágyabb, édeskésebb lesz – bátran tegyél mellé pár gerezdet a rácsra.

  • Ez a leves nemcsak finom, de meglepően elegáns is tud lenni – tálald olívaolaj-csorgatással, pirított magokkal vagy egy kanál tejföllel, és kész a kerti parti első fogása!

Még több fantasztikus grill recept:

Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel

Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel

Pulyka-rablóhúsnyárs kukoricás rizottóval

Ha tetszett a Grillezettcukkini-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept