A hamburgerleveshez a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd addig gyúrjuk a kezünkkel, amíg össze nem áll. Ezután golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölgő lábasba tesszük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húsgolyókat, amikor már szép pirosas színük van, akkor kivesszük és félretesszük őket.
A felszeletelt hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt lepirítjuk ugyanabban a lábasban, felöntjük a paradicsommal és az alaplével, majd hozzátesszük a ketchupot, a mustárt, és végül összerottyantjuk.
Egy botmixerrel lepürésítjük a levest, majd beletesszük a húsgolyókat, és 20-30 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zsemléket félbevágjuk, az egyik oldalukat megkenjük majonézzel és rátesszük a sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 10 percre, amíg a sajt meg nem pirult. A majonézes-sajtos zsemléket tálaláskor a leves mellé kínáljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc