Street Kitchen

Hamburgerleves

Hamburgerleves

Hozzávalók
500 g
darált marhahús
só, bors
3 - 4 ek
olaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
800 g
konzerv darabolt paradicsom
1 l
marhaalaplé
(vagy víz)
1 ek
ketchup
0.5 ek
mustár
A tálaláshoz
2 db
hamburgerzsemle
2 ek
majonéz
4 szelet
vörös cheddar

Elkészítés

A hamburgerleveshez a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd addig gyúrjuk a kezünkkel, amíg össze nem áll. Ezután golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölgő lábasba tesszük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húsgolyókat, amikor már szép pirosas színük van, akkor kivesszük és félretesszük őket. 

A felszeletelt hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt lepirítjuk ugyanabban a lábasban, felöntjük a paradicsommal és az alaplével, majd hozzátesszük a ketchupot, a mustárt, és végül összerottyantjuk. 

Egy botmixerrel lepürésítjük a levest, majd beletesszük a húsgolyókat, és 20-30 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A zsemléket félbevágjuk, az egyik oldalukat megkenjük majonézzel és rátesszük a sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 10 percre, amíg a sajt meg nem pirult. A majonézes-sajtos zsemléket tálaláskor a leves mellé kínáljuk.

Hamburgerleves
Hamburgerleves

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több leves receptet szeretnék:

Csípős-savanyú leves

Zsolti-féle mohácsi halászlé

Karalábéleves galuskával

www.streetkitchen.hu

Ti szoktatok azon gondolkodni, hogy egy levesből főételt vagy éppen egy főéteből levest készítsetek? Egyszer csináltam már halászlevet főételként, viszont most következzen a hamburger LEVESKÉNT… Ugyanazokra az alapanyagokra fókuszálunk, mégis leves formájában tálaljuk.

Hozzávalók

4 - 6 főre
500 g
darált marhahús
só, bors
3 - 4 ek
olaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
800 g
konzerv darabolt paradicsom
1 l
marhaalaplé
(vagy víz)
1 ek
ketchup
0.5 ek
mustár
A tálaláshoz
2 db
hamburgerzsemle
2 ek
majonéz
4 szelet
vörös cheddar

A hamburgerleveshez a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd addig gyúrjuk a kezünkkel, amíg össze nem áll. Ezután golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölgő lábasba tesszük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húsgolyókat, amikor már szép pirosas színük van, akkor kivesszük és félretesszük őket. 

A felszeletelt hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt lepirítjuk ugyanabban a lábasban, felöntjük a paradicsommal és az alaplével, majd hozzátesszük a ketchupot, a mustárt, és végül összerottyantjuk. 

Egy botmixerrel lepürésítjük a levest, majd beletesszük a húsgolyókat, és 20-30 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A zsemléket félbevágjuk, az egyik oldalukat megkenjük majonézzel és rátesszük a sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 10 percre, amíg a sajt meg nem pirult. A majonézes-sajtos zsemléket tálaláskor a leves mellé kínáljuk.

Hamburgerleves
Hamburgerleves

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több leves receptet szeretnék:

Csípős-savanyú leves

Zsolti-féle mohácsi halászlé

Karalábéleves galuskával

Ha tetszett a Hamburgerleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept