Vegetáriánus ételek

Harisszászöldségragupolentával

Harisszás zöldségragu polentával

Hozzávalók
4 ek
olívaolaj
1 szál
póréhagyma
1 db
padlizsán (nagy)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 tk
harissza
200 g
koktélparadicsom
400 g
konzerv csicseriborsó
400 g
konzerv darabolt paradicsom
1 ek
vörösborecet
300 ml
passata
500 ml
víz
1 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriander
1 csokor
friss koriander (nagy)
A polentához
1 l
zöldségalaplé vagy víz
200 g
finomszemcsés kukoricadara
só, bors
30 g
parmezán
50 g
vaj

Elkészítés
Egy nagyobb lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk a felaprított póréhagymát. Rádobjuk a nagy kockákra vágott padlizsánt, az apróra vágott fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a harisszát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és ha kicsit összeesett, beleöntjük a csicseriborsót, a darabolt paradicsomot, a vörösborecetet, a passatát és a vizet. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel és a felaprított koriander felével. Felforraljuk, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik az egész (kb. fél óra). Miután elzártuk, beleszórjuk a maradék koriandert (egy keveset hagyjunk a tálaláshoz).A polentához felforraljuk az alaplevet, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, pár perc rotyogtatás után belereszeljük a parmezánt, hozzádobjuk a vajat, és kész is. Egy tányérra szedünk a polentából és a raguból, megszórjuk egy kevés korianderrel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Ha tetszett a harisszás zöldségragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy egyszerű, nagyon zöldséges cuccot összedobni, akkor ez egy tök jó recept, ráadásul arra is jó, hogy a maradék zöldségeket felhasználjátok! :D

Hozzávalók

4 - 6 főre
4 ek
olívaolaj
1 szál
póréhagyma
1 db
padlizsán (nagy)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
3 tk
harissza
200 g
koktélparadicsom
400 g
konzerv csicseriborsó
400 g
konzerv darabolt paradicsom
1 ek
vörösborecet
300 ml
passata
500 ml
víz
1 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriander
1 csokor
friss koriander (nagy)
A polentához
1 l
zöldségalaplé vagy víz
200 g
finomszemcsés kukoricadara
só, bors
30 g
parmezán
50 g
vaj
Egy nagyobb lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk a felaprított póréhagymát. Rádobjuk a nagy kockákra vágott padlizsánt, az apróra vágott fokhagymát, és pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a harisszát. Rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és ha kicsit összeesett, beleöntjük a csicseriborsót, a darabolt paradicsomot, a vörösborecetet, a passatát és a vizet. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel és a felaprított koriander felével. Felforraljuk, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik az egész (kb. fél óra). Miután elzártuk, beleszórjuk a maradék koriandert (egy keveset hagyjunk a tálaláshoz).A polentához felforraljuk az alaplevet, elkeverjük benne a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, pár perc rotyogtatás után belereszeljük a parmezánt, hozzádobjuk a vajat, és kész is. Egy tányérra szedünk a polentából és a raguból, megszórjuk egy kevés korianderrel, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
Ha tetszett a harisszás zöldségragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Harisszás zöldségragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept