Húsételek

Házikebab

Házi kebab
Házi kebab

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(120g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
500 g
darált marhahús
0.5 tk
só ízlés szerint
bors
1 mk
fűszerpaprika
1 tk
oregánó
2 ek
olívaolaj
2 ek
natúr joghurt
A tálaláshoz
0.5 fej
jégsaláta
0.25 fej
lila káposzta
1 fej
lilahagyma
(100g/fej)
200 ml
natúr joghurt
1 db
lime
1 ek
csípős szósz
4 db
bolti pita

Elkészítés
  1. A hagymát és a fokhagymát egy késes aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a marhahúst. Mehet bele a só, bors, fűszerpaprika, oregánó, olívaolaj és joghurt, és az egészet alaposan lezúzzuk. Ebből a húsmennyiségből két rúd kebabhúst tudunk csinálni.

  2. A kétfelé osztott masszát két sütőpapír közé tesszük, majd vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral együtt feltekerjük, majd mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután kiszedjük a papírból a húst, aztán grillfokozaton még 10-15 percet rápirítunk.

  3. A salátát, a káposztát és a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A joghurt felét egy kis tálkában kikeverjük a lime levével, a másik felét pedig ízlés szerinti mennyiségű csípős szósszal, majd jöhet a házi kebab összeállítása. A pitákat megtöltjük a felcsíkozott zöldségekkel, rácsurgatjuk a kétféle szószt, és annyi húst teszünk bele, amennyit nem szégyellünk. Ezután már pakolhatjuk is az arcunkba! 😀

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A péntek estéd ezen a héten nem az éjszakába nyúló bulizásról szól, ahol a végén betolsz egy tocsogós aluljárós gyrost, hanem az otthon maradásról! Csináld meg ezt a kebabot, habár nem aluljárós, de garantáltan maradandó élményt fog nyújtani!

Hozzávalók

4 adag
1 fej
vöröshagyma
(120g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
500 g
darált marhahús
0.5 tk
só ízlés szerint
bors
1 mk
fűszerpaprika
1 tk
oregánó
2 ek
olívaolaj
2 ek
natúr joghurt
A tálaláshoz
0.5 fej
jégsaláta
0.25 fej
lila káposzta
1 fej
lilahagyma
(100g/fej)
200 ml
natúr joghurt
1 db
lime
1 ek
csípős szósz
4 db
bolti pita

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát egy késes aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a marhahúst. Mehet bele a só, bors, fűszerpaprika, oregánó, olívaolaj és joghurt, és az egészet alaposan lezúzzuk. Ebből a húsmennyiségből két rúd kebabhúst tudunk csinálni.

  2. A kétfelé osztott masszát két sütőpapír közé tesszük, majd vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral együtt feltekerjük, majd mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután kiszedjük a papírból a húst, aztán grillfokozaton még 10-15 percet rápirítunk.

  3. A salátát, a káposztát és a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A joghurt felét egy kis tálkában kikeverjük a lime levével, a másik felét pedig ízlés szerinti mennyiségű csípős szósszal, majd jöhet a házi kebab összeállítása. A pitákat megtöltjük a felcsíkozott zöldségekkel, rácsurgatjuk a kétféle szószt, és annyi húst teszünk bele, amennyit nem szégyellünk. Ezután már pakolhatjuk is az arcunkba! 😀

Házi kebab-3
Házi kebab (Fotó: Street Kitchen)

Csirke vagy borjú a nyerő nálad? A házi kebab azért is szuper, mert nem muszáj választani, ha épp nincs kedved: simán elkészítheted mindkét verziót! Sőt, akár darált sertéshússal is nekifuthatsz a műveletnek, úgy is isteni lesz a végeredmény.

Ha beindul a házi kebab buli, akkor nincs megállás! Ess neki ezeknek a kebab recepteknek is, hidd el, nem fogod megbánni a kísérletezést!

Csirke kebab air fryerben

Grillezett kebabnyárs

Marokkói kebab, sült sárgarépa salátával

Ha tetszett a házi kebab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése