A hagymát és a fokhagymát egy késes aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a marhahúst. Mehet bele a só, bors, fűszerpaprika, oregánó, olívaolaj és joghurt, és az egészet alaposan lezúzzuk. Ebből a húsmennyiségből két rúd kebabhúst tudunk csinálni.
A kétfelé osztott masszát két sütőpapír közé tesszük, majd vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral együtt feltekerjük, majd mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután kiszedjük a papírból a húst, aztán grillfokozaton még 10-15 percet rápirítunk.
A salátát, a káposztát és a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A joghurt felét egy kis tálkában kikeverjük a lime levével, a másik felét pedig ízlés szerinti mennyiségű csípős szósszal, majd jöhet a házi kebab összeállítása. A pitákat megtöltjük a felcsíkozott zöldségekkel, rácsurgatjuk a kétféle szószt, és annyi húst teszünk bele, amennyit nem szégyellünk. Ezután már pakolhatjuk is az arcunkba! 😀
Házikebab
A péntek estéd ezen a héten nem az éjszakába nyúló bulizásról szól, ahol a végén betolsz egy tocsogós aluljárós gyrost, hanem az otthon maradásról! Csináld meg ezt a kebabot, habár nem aluljárós, de garantáltan maradandó élményt fog nyújtani!
A fáradhatatlanul pörgő gyrosnyársat leszámítva ez a házi kebab tökéletesen hozza a körúti kebab élményét ez a kaja! Szaftos, pirult és ízekben gazdag. És otthon a hagymával sem kell szégyellősködni...
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát egy késes aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a marhahúst. Mehet bele a só, bors, fűszerpaprika, oregánó, olívaolaj és joghurt, és az egészet alaposan lezúzzuk. Ebből a húsmennyiségből két rúd kebabhúst tudunk csinálni.
A kétfelé osztott masszát két sütőpapír közé tesszük, majd vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral együtt feltekerjük, majd mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután kiszedjük a papírból a húst, aztán grillfokozaton még 10-15 percet rápirítunk.
A salátát, a káposztát és a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. A joghurt felét egy kis tálkában kikeverjük a lime levével, a másik felét pedig ízlés szerinti mennyiségű csípős szósszal, majd jöhet a házi kebab összeállítása. A pitákat megtöltjük a felcsíkozott zöldségekkel, rácsurgatjuk a kétféle szószt, és annyi húst teszünk bele, amennyit nem szégyellünk. Ezután már pakolhatjuk is az arcunkba! 😀

Csirke vagy borjú a nyerő nálad? A házi kebab azért is szuper, mert nem muszáj választani, ha épp nincs kedved: simán elkészítheted mindkét verziót! Sőt, akár darált sertéshússal is nekifuthatsz a műveletnek, úgy is isteni lesz a végeredmény.
Ha beindul a házi kebab buli, akkor nincs megállás! Ess neki ezeknek a kebab recepteknek is, hidd el, nem fogod megbánni a kísérletezést!
Ha tetszett a házi kebab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



