Húsételek

Hentestokány

Hentestokány

Hozzávalók
80 g
füstölt szalonna
150 g
csemegeuborka
150 g
füstölt-főtt marhanyelv
600 g
sertéscomb vagy -lapocka
só, bors
1 tk
paradicsompüré
1 ek
liszt
2 ek
olaj
1 fej
hagyma

Elkészítés

A hentestokány egyszerű kaja, de a készítése egy picit több időt vesz igénybe. A belefektetett munka viszont meghozza az eredményét: elégedett arcokat az étkezőasztalnál.

A szalonnát, az uborkát és a nyelvet felcsíkozzuk. A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, bekenjük a paradicsompürével, majd elkeverjük a liszttel. Forró olajon kisütjük a szalonnát, kivesszük, majd a megmaradt zsiradékon pirosra pirítjuk az előkészített húsokat.

hentestokány készítése
A hentestokány egyszerű, de készítése egy picit több időt vesz igénybe

Rádobjuk a felkockázott hagymát, majd visszatesszük a szalonnát és hozzáadjuk a nyelvet is. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd puhára főzzük őket. Többször kevergetjük, hogy ne égjen le róla a rásült lisztes püré – így lesz krémes a mártásunk. A legvégén hozzáadjuk az uborkacsíkokat is, és az egészet összeforraljuk. Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Tárkonyos sertésragu

Borsos tokány, ahogy mi készítjük

A klasszikus csikós tokány


www.streetkitchen.hu

Óriási klasszikus úgy, ahogy a szerkesztőség szereti. Mi szeretjük benne a marhanyelv ízét, de ha ti inkább csak a sertéscomb vagy -lapocka mellett tennétek le a voksotokat, az is belefér.

Hozzávalók

4 főre
80 g
füstölt szalonna
150 g
csemegeuborka
150 g
füstölt-főtt marhanyelv
600 g
sertéscomb vagy -lapocka
só, bors
1 tk
paradicsompüré
1 ek
liszt
2 ek
olaj
1 fej
hagyma

A hentestokány egyszerű kaja, de a készítése egy picit több időt vesz igénybe. A belefektetett munka viszont meghozza az eredményét: elégedett arcokat az étkezőasztalnál.

A szalonnát, az uborkát és a nyelvet felcsíkozzuk. A csíkokra vágott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, bekenjük a paradicsompürével, majd elkeverjük a liszttel. Forró olajon kisütjük a szalonnát, kivesszük, majd a megmaradt zsiradékon pirosra pirítjuk az előkészített húsokat.

hentestokány készítése
A hentestokány egyszerű, de készítése egy picit több időt vesz igénybe

Rádobjuk a felkockázott hagymát, majd visszatesszük a szalonnát és hozzáadjuk a nyelvet is. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd puhára főzzük őket. Többször kevergetjük, hogy ne égjen le róla a rásült lisztes püré – így lesz krémes a mártásunk. A legvégén hozzáadjuk az uborkacsíkokat is, és az egészet összeforraljuk. Sült krumplival, rizzsel tálaljuk.

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Tárkonyos sertésragu

Borsos tokány, ahogy mi készítjük

A klasszikus csikós tokány


Ha tetszett a Hentestokány receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept