Vegetáriánus ételek

Húsnélkülistuti:zöldborsópörkölttarhonyával

Hús nélkül is tuti: zöldborsópörkölt tarhonyával

Hozzávalók
2 ek
olaj
1 fej
nagyobb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
bors
pirospaprika
1 ek
sűrített paradicsom (vagy 1 friss paradicsom és paprika felkockázva)
300 g
zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
120 g
száraz tarhonya

Elkészítés

[caption id="attachment_12158356" align="aligncenter" width="853"]

Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Egy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadunk pici vizet és a sűrített paradicsomot (vagy az apró kockára vágott paradicsomot és egy paprikát), és még pár percig pároljuk, sűrítjük. A zöldborsót beleszórjuk a pörköltalapba, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. Közben a száraz tarhonyát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntjük és megfőzzük.  Már csak a tálalás maradt hátra.

[caption id="attachment_12158357" align="aligncenter" width="1280"]

Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

Ha nem próbáltatok még hús nélkül pörköltet készíteni, akkor itt egy remek változat, amivel elkezdhetitek! A borsó szuper húspótló és néha azért mindenkinek jól esnek a húsmentes fogások. Egyszerű és laktató kaja, szóval érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

2 főre
2 ek
olaj
1 fej
nagyobb vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
bors
pirospaprika
1 ek
sűrített paradicsom (vagy 1 friss paradicsom és paprika felkockázva)
300 g
zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
120 g
száraz tarhonya

[caption id="attachment_12158356" align="aligncenter" width="853"]

Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Egy lábasban üvegesre pároljuk az apróra vágott vörös és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadunk pici vizet és a sűrített paradicsomot (vagy az apró kockára vágott paradicsomot és egy paprikát), és még pár percig pároljuk, sűrítjük. A zöldborsót beleszórjuk a pörköltalapba, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. Közben a száraz tarhonyát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntjük és megfőzzük.  Már csak a tálalás maradt hátra.

[caption id="attachment_12158357" align="aligncenter" width="1280"]

Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

Ha tetszett a Hús nélkül is tuti: zöldborsópörkölt tarhonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept