Tészták

Húsgombócosgorgonzolássültpadlizsánosfusilli

Húsgombócos gorgonzolás sült padlizsános fusilli

Hozzávalók
400 g
padlizsán
3 ek
olívaolaj
300 g
fusilli tészta
A húsgombóchoz
500 g
darált pulykahús
1 tk
bors
1 fej
kisebb vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd
reszelt fokhagyma
1 tk
oregánó
A mártáshoz
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
1 tk
kakukkfű
2 tk
sűrített paradicsom
350 ml
passata (passzírozott paradicsom)
100 ml
víz
2 ek
olívaolaj
100 g
gorgonzola
30 g
parmezán
1 kis csokor
friss bazsalikom
A tálaláshoz
gorgonzola
friss bazsalikom

Elkészítés
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és félrerakjuk. A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük és golyókat formázunk belőle, majd egy nagy lábasban 1 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt magas hőfokon előpirítjuk és kiszedjük. Ugyanebbe a lábasba beleöntünk 2 evőkanál olajat és a nagy kockákra vágott padlizsánt is kb. 5 percig pirítjuk, majd ezt is kiszedjük.
Újabb 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Belerakjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, sűrített paradicsomot, a gombócokat, majd sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a passataval, a vízzel és felforraljuk. Ezután alacsony lángon kb. 20 percig főzzük. Ha letelt az idő, belerakjuk a durvára vágott bazsalikomot, a nagy darabokra tépkedett gorgonzolát, reszelt parmezánt, és alaposan elkeverjük és összeforgatjuk a tésztával. Gorgonzolával és friss bazsalikommal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A darált pulykahús nem a legkedveltebb alapanyagok egyike, de most megmutatjuk ebben a tésztában, hogy ha jól van elkészítve, akkor tud olyan jó lenni, mint akár egy marha. :D

Hozzávalók

4 személyre
400 g
padlizsán
3 ek
olívaolaj
300 g
fusilli tészta
A húsgombóchoz
500 g
darált pulykahús
1 tk
bors
1 fej
kisebb vöröshagyma finomra vágva
2 gerezd
reszelt fokhagyma
1 tk
oregánó
A mártáshoz
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ág
rozmaring
1 tk
kakukkfű
2 tk
sűrített paradicsom
350 ml
passata (passzírozott paradicsom)
100 ml
víz
2 ek
olívaolaj
100 g
gorgonzola
30 g
parmezán
1 kis csokor
friss bazsalikom
A tálaláshoz
gorgonzola
friss bazsalikom
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és félrerakjuk. A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük és golyókat formázunk belőle, majd egy nagy lábasban 1 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt magas hőfokon előpirítjuk és kiszedjük. Ugyanebbe a lábasba beleöntünk 2 evőkanál olajat és a nagy kockákra vágott padlizsánt is kb. 5 percig pirítjuk, majd ezt is kiszedjük.
Újabb 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Belerakjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, sűrített paradicsomot, a gombócokat, majd sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a passataval, a vízzel és felforraljuk. Ezután alacsony lángon kb. 20 percig főzzük. Ha letelt az idő, belerakjuk a durvára vágott bazsalikomot, a nagy darabokra tépkedett gorgonzolát, reszelt parmezánt, és alaposan elkeverjük és összeforgatjuk a tésztával. Gorgonzolával és friss bazsalikommal tálaljuk.

Ha tetszett a Húsgombócos gorgonzolás sült padlizsános fusilli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept