Street Kitchen

Ígyleszszaftosésomlósahúsvétisonka

Így lesz szaftos és omlós a húsvéti sonka

Hozzávalók
1.3 kg
füstölt, nyers sonka
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(nagy)
1 szál
sárgarépa
10 - 15 szem
egész bors
4 - 5 db
babérlevél

Elkészítés

A húsvéti sonka főzése egyszerűnek tűnhet, de a tökéletes végeredmény az apró részleteken múlik. Először is, ha nagyon sós sonkával van dolgunk, akkor érdemes néhány órára hideg vízbe áztatni, ettől puhább is lesz, mert veszít a sótartalmából.

Füstölt sonka főzése:

A sonkát ezután bepattintjuk egy méretes fazékba, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és teszünk még hozzá 4-5 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát, 10-15 szem borsot és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, lehabozzuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, mérettől függően 1,5-2 órát. Mi most füstölt sertéscombsonkát használunk, de ízlés szerint választhattok lapockát vagy tarját is. Sőt, füstölt szárnyashúsból is készülhet a húsvéti sonka, ennek rövidebb főzési idő is elég, úgy 1-1,5 óra.

A főzési idő végén egy késsel vagy hústűvel teszteljük, hogy elég puha-e már a sonka. Ha a főzőlében hagyjuk kihűlni, még szaftosabb lesz a végeredmény. 

Végül szeleteljük, és tálaljuk a családnak, rokonoknak, barátoknak vagy a locsolkodóknak. A füstös főzőlevet pedig nehogy kidobjátok, érdemes lefagyasztani, mert király levesek alapja lehet!

sonkafőzés, húsvéti sonka főzése, húsvéti sonka recept
Húsvéti sonka főzése (Fotó: Street Kitchen)

A főtt sonka recept után feltétlenül próbáljátok ki ezeket a húsvéti finomságokat is:

Modern húsvéti hidegtál

2-féle húsvéti tojáskrém: kolbászos és avokádós

Húsvéti sonkaleves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A sonka a húsvéti asztal sztárja lehet, de csak akkor, ha jól van elkészítve. Mutatjuk, hogyan lesz szaftos és omlós főtt sonkátok.

Hozzávalók

5 - 6 főre
1.3 kg
füstölt, nyers sonka
4 - 5 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(nagy)
1 szál
sárgarépa
10 - 15 szem
egész bors
4 - 5 db
babérlevél

A húsvéti sonka főzése egyszerűnek tűnhet, de a tökéletes végeredmény az apró részleteken múlik. Először is, ha nagyon sós sonkával van dolgunk, akkor érdemes néhány órára hideg vízbe áztatni, ettől puhább is lesz, mert veszít a sótartalmából.

Füstölt sonka főzése:

A sonkát ezután bepattintjuk egy méretes fazékba, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és teszünk még hozzá 4-5 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 sárgarépát, 10-15 szem borsot és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, lehabozzuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, mérettől függően 1,5-2 órát. Mi most füstölt sertéscombsonkát használunk, de ízlés szerint választhattok lapockát vagy tarját is. Sőt, füstölt szárnyashúsból is készülhet a húsvéti sonka, ennek rövidebb főzési idő is elég, úgy 1-1,5 óra.

A főzési idő végén egy késsel vagy hústűvel teszteljük, hogy elég puha-e már a sonka. Ha a főzőlében hagyjuk kihűlni, még szaftosabb lesz a végeredmény. 

Végül szeleteljük, és tálaljuk a családnak, rokonoknak, barátoknak vagy a locsolkodóknak. A füstös főzőlevet pedig nehogy kidobjátok, érdemes lefagyasztani, mert király levesek alapja lehet!

sonkafőzés, húsvéti sonka főzése, húsvéti sonka recept
Húsvéti sonka főzése (Fotó: Street Kitchen)

A főtt sonka recept után feltétlenül próbáljátok ki ezeket a húsvéti finomságokat is:

Modern húsvéti hidegtál

2-féle húsvéti tojáskrém: kolbászos és avokádós

Húsvéti sonkaleves

Ha tetszett az Így lesz szaftos és omlós a húsvéti sonka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept