A húsvéti sonkás tészta igazi családi kedvenc lesz! Első lépésként a tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt lepirítjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sonkát. Hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk és további 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a reszelt tormát. A keményítőt elkeverjük a vízben, és besűrítjük vele a ragut.
Hozzáadjuk a vajat, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Miután a vaj elolvadt, hozzákeverjük a raguhoz a tésztát és a finomra vágott snidlinget, majd tálalunk.
Húsvéti sonkás tészta (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Egy éven át annyira várjuk, hogy végre ismét lehessen húsvéti sonkát enni, hogy az ünnepek idején hajlamosak vagyunk túlzásba esni és elméretezni az adagokat. Az eredmény: jó pár szelet főtt sonka, ami a húsvétolást követően magában már nem csúszik annyira. Ilyenkor jönnek képbe a maradékmentő receptek! Szerencsére jó pár isteni kaja van, amibe belecsempészhetitek a húsvéti sonkát, hogy aztán az utolsó falatig bepuszilja a család!
Ahogy a mesében is mondják: szaftos és tápláló. Ráadásul a húsvétkor megmaradt kis sonkadarab sem megy kárba, ha elkészíted ezt a tényleg szaftos és tápláló ételkülönlegességet, amit a torma tesz igazán húsvétivá.
Hozzávalók
2 főre
180 g
szarvacskatészta
só
3 ek
étolaj
300 g
főtt sonka
100 g
fagyasztott zöldborsó
140 g
konzerv kukorica
só, bors
1 ek
reszelt torma
1 tk
keményítő
30 ml
víz
50 g
vaj
1 csokor
snidling
400 ml
habtejszín
A húsvéti sonkás tészta igazi családi kedvenc lesz! Első lépésként a tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt lepirítjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sonkát. Hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk és további 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a reszelt tormát. A keményítőt elkeverjük a vízben, és besűrítjük vele a ragut.
Hozzáadjuk a vajat, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Miután a vaj elolvadt, hozzákeverjük a raguhoz a tésztát és a finomra vágott snidlinget, majd tálalunk.
Húsvéti sonkás tészta (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 20 perc
Egy éven át annyira várjuk, hogy végre ismét lehessen húsvéti sonkát enni, hogy az ünnepek idején hajlamosak vagyunk túlzásba esni és elméretezni az adagokat. Az eredmény: jó pár szelet főtt sonka, ami a húsvétolást követően magában már nem csúszik annyira. Ilyenkor jönnek képbe a maradékmentő receptek! Szerencsére jó pár isteni kaja van, amibe belecsempészhetitek a húsvéti sonkát, hogy aztán az utolsó falatig bepuszilja a család!
Ha tetszett a Húsvéti sonkás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!