Alapreceptek

Ígykészülatökéletesrántottsajt

Így készül a tökéletes rántott sajt
a tökéletes rántott sajt, rántott ételek

Hozzávalók
3 db
tojás
só, bors
400 g
trappista sajt
liszt
panko morzsa
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

Ez a rántott trappista sajt recept úgy kezdődik, mint bármelyik másik rántott étel receptje. Először a tojást felverjük sóval és borssal. A 2-3 cm vastag, háromszögekre vágott sajtot vízbe mártjuk, majd lisztbe forgatjuk, ami így jobban megtapad rajta. Ezután tojásba mártjuk, majd jöhet a panko morzsa, és újra megismételjük a tojás-morzsa kombót. Ez azért kell, hogy ne folyjon ki a sajt.

@streetkitchenhu A tökéletes rántott sajt 🧀 #cheese #deepfried #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Realy - Ardapez

Berakjuk a sajtokat a fagyasztóba egy tálcán 30 percre, jól elkülönítve, hogy jól le tudjanak hűlni. Ezután 150-160 fokos, bő olajban, oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala. Ennél a hőfoknál magasabban nem érdemes sütni, mert hamar megsül a külseje, a belseje pedig nem lesz folyós. Végül papírtörlőn lecsepegtetjük, és frissen fogyasztjuk.

tokeletes-rantott-sajt
Így készül a tökéletes rántott sajt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 30 perc
  • Összesen: 50 perc

Még több sajt, mert sosem elég belőle:

Rántott sajt lenmagos bundában

Halloumi sajt török rizzsel

Rántott sajtgolyók hasáb zöldségekkel

www.streetkitchen.hu

Aki nem eszik húst, az biztosan gyakran eszik rántott sajtot. Gyakran azért a húsevők is elcsábulnak, amit meg tudunk érteni, hiszen a rántott sajt egyszerűen IMÁDNIVALÓ! Egyetértetek? Akkor itt van még több rántott sajt, ha már kívülről fújjátok a tökéletes rántott trappista sajt recept minden lépését!

Hozzávalók

4 főre
3 db
tojás
só, bors
400 g
trappista sajt
liszt
panko morzsa
bő olaj a sütéshez

Ez a rántott trappista sajt recept úgy kezdődik, mint bármelyik másik rántott étel receptje. Először a tojást felverjük sóval és borssal. A 2-3 cm vastag, háromszögekre vágott sajtot vízbe mártjuk, majd lisztbe forgatjuk, ami így jobban megtapad rajta. Ezután tojásba mártjuk, majd jöhet a panko morzsa, és újra megismételjük a tojás-morzsa kombót. Ez azért kell, hogy ne folyjon ki a sajt.

@streetkitchenhu A tökéletes rántott sajt 🧀 #cheese #deepfried #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Realy - Ardapez

Berakjuk a sajtokat a fagyasztóba egy tálcán 30 percre, jól elkülönítve, hogy jól le tudjanak hűlni. Ezután 150-160 fokos, bő olajban, oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala. Ennél a hőfoknál magasabban nem érdemes sütni, mert hamar megsül a külseje, a belseje pedig nem lesz folyós. Végül papírtörlőn lecsepegtetjük, és frissen fogyasztjuk.

tokeletes-rantott-sajt
Így készül a tökéletes rántott sajt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 30 perc
  • Összesen: 50 perc

Még több sajt, mert sosem elég belőle:

Rántott sajt lenmagos bundában

Halloumi sajt török rizzsel

Rántott sajtgolyók hasáb zöldségekkel

Ha tetszett az Így készül a tökéletes rántott sajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept