Az indiai tarhonyás hús recept tökéletes megúszós ebéd vagy vacsi lehet!
Első lépésként a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk és egy kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. Ha egy kis színt kaptak, mehet utánuk a felkockázott csirkemell is. Amikor minden lepirult, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a garam masalával, és a szeletelt fokhagymát is rádobjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a csíkokra vágott pak choit, majd beleszórjuk a tarhonyát is. Átkeverjük, felöntjük 500 ml vízzel, és lefedve kis lángon készre főzzük. Tálalásnál egy kevés joghurtot csorgatunk a tetejére.
Indiai tarhonyás hús (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
A tradicionális indiai fűszerkeverék, a garam masala a dél-ázsiai konyha egyik legnépszerűbb ízesítője. Szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy „meleg fűszerkeverék”, ami találó, hiszen a benne található fűszerek egytől egyig melengetőek. A bors, a kardamom, a szegfűszeg, a fahéj és a szárított chili is szuperül átmelegít egy hűvös napon. Ha szeretnéd kiélvezni a garam masala hatását, az indiai tarhonyás hús recept után próbáld ki ezeket az indiai ízvilágú kajákat is:
A magyar konyha iszonyat jóban van az ázsiai és indiai ízekkel is. Most az utóbbi stílusban mutatok egy tarhonyás húst, bitang cucc!
Hozzávalók
2 főre
1
nagy fej vöröshagyma
(120 g/fej)
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
2 ek
olaj
250 g
csirkemell
só, bors
2 tk
garam masala
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
cukkini
0.5 db
pak choi
250 g
tarhonya
A tálaláshoz
200 g
natúr joghurt
Az indiai tarhonyás hús recept tökéletes megúszós ebéd vagy vacsi lehet!
Első lépésként a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk és egy kevés olajon, nagy lángon lepirítjuk. Ha egy kis színt kaptak, mehet utánuk a felkockázott csirkemell is. Amikor minden lepirult, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a garam masalával, és a szeletelt fokhagymát is rádobjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a csíkokra vágott pak choit, majd beleszórjuk a tarhonyát is. Átkeverjük, felöntjük 500 ml vízzel, és lefedve kis lángon készre főzzük. Tálalásnál egy kevés joghurtot csorgatunk a tetejére.
Indiai tarhonyás hús (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
A tradicionális indiai fűszerkeverék, a garam masala a dél-ázsiai konyha egyik legnépszerűbb ízesítője. Szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy „meleg fűszerkeverék”, ami találó, hiszen a benne található fűszerek egytől egyig melengetőek. A bors, a kardamom, a szegfűszeg, a fahéj és a szárított chili is szuperül átmelegít egy hűvös napon. Ha szeretnéd kiélvezni a garam masala hatását, az indiai tarhonyás hús recept után próbáld ki ezeket az indiai ízvilágú kajákat is:
Ha tetszett az Indiai tarhonyás hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!