Brutális kaják

Jani-félepaprikáskrumpli

Jani-féle paprikás krumpli

Hozzávalók
100 g
fehér szalonna
2 ek
sertészsír
50 g
szárazkolbász
50 g
lángolt kolbász
50 g
füstölt kolbász
1 fej
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt paprika
1 ek
pirospaprika
1 mk
csípős pirospaprika
1 db
paradicsom
1 db
paprika
1 kg
pucolt burgonya
só, bors
1 mk
őrölt kömény
1 tk
majoránna
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk. 

Amikor kész, kiszedjük a kolbászt, és a felkockázott hagymát is megdinszteljük a zsíron. Amikor már kezd összeesni, rányomunk egy fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikákat, és elkeverjük. 

A paprikát és a paradicsomot nagyon apróra kockázzuk, a lábasba szórjuk, ha kell, egy kicsi vizet is adhatunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük hőkezelni. 5-8 perc múlva hozzáadunk egy közepes burgonyát, vékony gyufaszál méretűre vágva, és 10-15 percig kevergetjük, ha szükséges, mindig egy kevés vizet pótolva. Ezzel az a célunk, hogy vastag, sűrű szaft keletkezzen.

Ha kezd szétesni a szeletelt krumpli, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felhúzzuk annyi vízzel, ami pont ellepi, fűszerezzük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a maradék felszeletelt kolbászt, a főzés végén pedig az elősütött kolbászt is belekeverjük, kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és készen is vagyunk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az étel egy igen nagy klasszikusa a magyar gasztronómiának – én pedig most egy hagyománytisztelő verziót szeretnék bemutatni nektek!

Hozzávalók

2 - 3 főre
100 g
fehér szalonna
2 ek
sertészsír
50 g
szárazkolbász
50 g
lángolt kolbász
50 g
füstölt kolbász
1 fej
hagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt paprika
1 ek
pirospaprika
1 mk
csípős pirospaprika
1 db
paradicsom
1 db
paprika
1 kg
pucolt burgonya
só, bors
1 mk
őrölt kömény
1 tk
majoránna
0.5 csokor
petrezselyem

Egy kevés zsíron elkezdjük pirítani a felkockázott fehér szalonnát, majd a zsírra dobjuk a felkarikázott kolbászok felét, és ezt is megpirítjuk. 

Amikor kész, kiszedjük a kolbászt, és a felkockázott hagymát is megdinszteljük a zsíron. Amikor már kezd összeesni, rányomunk egy fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikákat, és elkeverjük. 

A paprikát és a paradicsomot nagyon apróra kockázzuk, a lábasba szórjuk, ha kell, egy kicsi vizet is adhatunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett elkezdjük hőkezelni. 5-8 perc múlva hozzáadunk egy közepes burgonyát, vékony gyufaszál méretűre vágva, és 10-15 percig kevergetjük, ha szükséges, mindig egy kevés vizet pótolva. Ezzel az a célunk, hogy vastag, sűrű szaft keletkezzen.

Ha kezd szétesni a szeletelt krumpli, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felhúzzuk annyi vízzel, ami pont ellepi, fűszerezzük, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a maradék felszeletelt kolbászt, a főzés végén pedig az elősütött kolbászt is belekeverjük, kevés apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és készen is vagyunk.

Ha tetszett a jani-féle paprikás krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése