Fantasztikus desszertek

Japánsajttorta

Japán sajttorta

Hozzávalók
250 g
krémsajt
6 db
tojás
150 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
citromlé
90 ml
tej
60 g
vaj
70 g
finomliszt
1 csipet
20 g
étkezési keményítő
A tetejére
1 ek
porcukor

Elkészítés

A sajttortát mindenki ismeri, ám a japán sajttorta már nem ennyire közismert, pedig az egyik legklasszabb desszert a világon – nézzük, hogyan készül!

A krémsajtot egy gyorsforralóban, alacsonyabb lángon megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, és elkezdjük habosra keverni. Beleszórjuk a porcukor felét, és tovább keverjük. Mehet bele a citrom reszelt héja és a citromlé is. A tejet felmelegítjük a vajjal, majd folyamatos keverés mellett ezt is a krémsajtos masszához adjuk. A lisztet összeforgatjuk a sóval és a keményítővel, és ezt is belekeverjük a krémsajtos alapba. 

Ezután a tojásfehérjéket kezdjük el felverni, majd félúton hozzáadjuk a maradék porcukrot, és keményre verjük a habot. Lazán összeforgatjuk a tojássárgájás alapot a fehérjehabbal.

A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, kívülről pedig alufóliába bugyoláljuk és egy mélyebb tepsibe helyezzük. Beletöltjük a tortaformába a masszát, és a tepsit kb. a feléig feltöltjük forró vízzel. A 200 fokra előmelegített sütőt légkeveréses sütésre állítjuk, és 15 percre betoljuk a tortánkat, utána pedig visszavesszük a hőmérsékletet 140 fokra és még kb. 35 percig sütjük. 

Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk még kb. 20 percet a sütit. Ha túlságosan barnulna a teteje, rárakunk egy darab alufóliát. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

japan-sajttorta-uj-1
Japán sajttorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 50 perc
  • Pihentetési idő: kb. 1 óra

Ezeket is nézd meg:

Kakaós japán sajttorta

A tökéletes sajttorta alaprecept

www.streetkitchen.hu

A japán sajttorta kakaós változatát már elkészítettük, de most jöjjön a sima, klasszikus verzió is. Ha az életben csak egy „piskótafélét” próbáltok ki, akkor ez legyen az – pihepuha, könnyű, habos, egyszerűen csodás!

Hozzávalók

1 18 cm-es, kapcsos tortaformához:
250 g
krémsajt
6 db
tojás
150 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
citromlé
90 ml
tej
60 g
vaj
70 g
finomliszt
1 csipet
20 g
étkezési keményítő
A tetejére
1 ek
porcukor

A sajttortát mindenki ismeri, ám a japán sajttorta már nem ennyire közismert, pedig az egyik legklasszabb desszert a világon – nézzük, hogyan készül!

A krémsajtot egy gyorsforralóban, alacsonyabb lángon megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, és elkezdjük habosra keverni. Beleszórjuk a porcukor felét, és tovább keverjük. Mehet bele a citrom reszelt héja és a citromlé is. A tejet felmelegítjük a vajjal, majd folyamatos keverés mellett ezt is a krémsajtos masszához adjuk. A lisztet összeforgatjuk a sóval és a keményítővel, és ezt is belekeverjük a krémsajtos alapba. 

Ezután a tojásfehérjéket kezdjük el felverni, majd félúton hozzáadjuk a maradék porcukrot, és keményre verjük a habot. Lazán összeforgatjuk a tojássárgájás alapot a fehérjehabbal.

A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, kívülről pedig alufóliába bugyoláljuk és egy mélyebb tepsibe helyezzük. Beletöltjük a tortaformába a masszát, és a tepsit kb. a feléig feltöltjük forró vízzel. A 200 fokra előmelegített sütőt légkeveréses sütésre állítjuk, és 15 percre betoljuk a tortánkat, utána pedig visszavesszük a hőmérsékletet 140 fokra és még kb. 35 percig sütjük. 

Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk még kb. 20 percet a sütit. Ha túlságosan barnulna a teteje, rárakunk egy darab alufóliát. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

japan-sajttorta-uj-1
Japán sajttorta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 50 perc
  • Pihentetési idő: kb. 1 óra

Ezeket is nézd meg:

Kakaós japán sajttorta

A tökéletes sajttorta alaprecept

Ha tetszett a Japán sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept