A sajttortát mindenki ismeri, ám a japán sajttorta már nem ennyire közismert, pedig az egyik legklasszabb desszert a világon – nézzük, hogyan készül!
A krémsajtot egy gyorsforralóban, alacsonyabb lángon megolvasztjuk annyira, hogy sima, krémes állagú legyen. Egyenként hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, és elkezdjük habosra keverni. Beleszórjuk a porcukor felét, és tovább keverjük. Mehet bele a citrom reszelt héja és a citromlé is. A tejet felmelegítjük a vajjal, majd folyamatos keverés mellett ezt is a krémsajtos masszához adjuk. A lisztet összeforgatjuk a sóval és a keményítővel, és ezt is belekeverjük a krémsajtos alapba.
Ezután a tojásfehérjéket kezdjük el felverni, majd félúton hozzáadjuk a maradék porcukrot, és keményre verjük a habot. Lazán összeforgatjuk a tojássárgájás alapot a fehérjehabbal.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, kívülről pedig alufóliába bugyoláljuk és egy mélyebb tepsibe helyezzük. Beletöltjük a tortaformába a masszát, és a tepsit kb. a feléig feltöltjük forró vízzel. A 200 fokra előmelegített sütőt légkeveréses sütésre állítjuk, és 15 percre betoljuk a tortánkat, utána pedig visszavesszük a hőmérsékletet 140 fokra és még kb. 35 percig sütjük.
Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk még kb. 20 percet a sütit. Ha túlságosan barnulna a teteje, rárakunk egy darab alufóliát. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 50 perc
- Pihentetési idő: kb. 1 óra