Gyors sütik

Jóságszelet

Jóság szelet

Hozzávalók
Az összeállításhoz
2 csomag
friss leveles tészta
(24x40 cm-es)
porcukor a tetejére
A meggyréteghez
400 g
fagyasztott meggy
240 ml
víz
4 ek
búzadara
1 tk
őrölt fahéj
4 ek
cukor
A vaníliás krémhez
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
8 ek
cukor
(kb. 90 g)
800 ml
tej
80 g
vaj
A tejszínes réteghez
500 ml
hideg habtejszín
1 csomag
habfixáló
2 ek
porcukor

Elkészítés

A jóság szelet receptje nagyon egyszerű, nem igényel cukrásztudást. Az egyik tésztalapot ráterítjük a sütőpapírral borított tepsire, a másikat 15 db egyenlő méretű négyzetre vágjuk, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A meggyes réteghez minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik az egész, majd hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a szobahőmérsékletű vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, és sűrű pudingot főzünk belőle. A végén belekeverjük a vajat, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt félig felverjük, beletesszük a habfixálót és a porcukrot, majd kemény habot verünk belőle. Az egészben hagyott tésztára kenjük a meggyragut, majd jöhet a vaníliakrém, a tejszínhab, végül pedig a négyzetre vágott lapok. Porcukorral megszórjuk, és miután állt a hűtőben, kockákat vágunk belőle.

  • Elkészítési idő: 30 perc + min. 2 óra hűtés
josag-szelet
Jóság szelet

Ezek sütireceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

www.streetkitchen.hu

Megmondom őszintén, ilyen sütit még sosem ettem, de a jóság szelet mindenkinek bejött, úgyhogy érdemes kipróbálni a retró recepteket.

Hozzávalók

15 darabhoz
Az összeállításhoz
2 csomag
friss leveles tészta
(24x40 cm-es)
porcukor a tetejére
A meggyréteghez
400 g
fagyasztott meggy
240 ml
víz
4 ek
búzadara
1 tk
őrölt fahéj
4 ek
cukor
A vaníliás krémhez
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
8 ek
cukor
(kb. 90 g)
800 ml
tej
80 g
vaj
A tejszínes réteghez
500 ml
hideg habtejszín
1 csomag
habfixáló
2 ek
porcukor

A jóság szelet receptje nagyon egyszerű, nem igényel cukrásztudást. Az egyik tésztalapot ráterítjük a sütőpapírral borított tepsire, a másikat 15 db egyenlő méretű négyzetre vágjuk, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A meggyes réteghez minden hozzávalót egy gyorsforralóba teszünk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik az egész, majd hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a szobahőmérsékletű vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, és sűrű pudingot főzünk belőle. A végén belekeverjük a vajat, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt félig felverjük, beletesszük a habfixálót és a porcukrot, majd kemény habot verünk belőle. Az egészben hagyott tésztára kenjük a meggyragut, majd jöhet a vaníliakrém, a tejszínhab, végül pedig a négyzetre vágott lapok. Porcukorral megszórjuk, és miután állt a hűtőben, kockákat vágunk belőle.

  • Elkészítési idő: 30 perc + min. 2 óra hűtés
josag-szelet
Jóság szelet

Ezek sütireceptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Ha tetszett a Jóság szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept