Pékség

Juhtúrós-snidlingespogácsa

Juhtúrós-snidlinges pogácsa

Hozzávalók
1 csokor
snidling
500 g
finomliszt
480 g
szoba-hőmérsékletű vaj
250 g
juhtúró
250 g
túró
25 g
friss élesztő
(vagy 7 g szárított)
12 g
1 db
tojás
1 db
tojássárgája a lekenéshez

Elkészítés

A juhtúrós-snidlinges pogácsa elkészítéséhez először a snidlinget apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy üstbe tesszük, és jól összegyúrjuk. Ezután lisztezett felületen átdolgozzuk a tésztát, kettéosztjuk és folpackba csomagolva 40 percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen összeálljon. 

Miután letelt a 40 perc, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a kis pogikat. Mindegyiket lekenjük a tojássárgájával, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-17 percre. Ha szép aranybarnára sült a tetejük, akkor kivesszük, hagyjuk picit hűlni és már tálalhatjuk is!

juhturos-snidlinges-pogacsa
Juhtúrós-snidlinges pogácsa (Fotó: Zele Timi)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütés: 15-17 perc
  • Pihentetés: 40 perc

Egy egész vendégsereg jön hozzád és nem tudod mivel várd őket? A juhtúrós-snidlinges pogácsa mellé készítsd el ezeket is vendégvárónak! És, hogy hol találsz még igazán jó recepteket ha nálad gyűlik össze a rokonság? A Tavaszi magazinban, amit az SK shopból meg is rendelhetsz!

Sajtos-túrós pogácsa

Köményes sajtos rúd

Sajtos-fokhagymás ropogós

www.streetkitchen.hu

Puha, nagyon finom pogácsa sok-sok snidlinggel, amiből rögtön két tepsivel is süthetsz, hogy ne fogyjon el túl gyorsan.

Hozzávalók

50 darabhoz
1 csokor
snidling
500 g
finomliszt
480 g
szoba-hőmérsékletű vaj
250 g
juhtúró
250 g
túró
25 g
friss élesztő
(vagy 7 g szárított)
12 g
1 db
tojás
1 db
tojássárgája a lekenéshez

A juhtúrós-snidlinges pogácsa elkészítéséhez először a snidlinget apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy üstbe tesszük, és jól összegyúrjuk. Ezután lisztezett felületen átdolgozzuk a tésztát, kettéosztjuk és folpackba csomagolva 40 percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen összeálljon. 

Miután letelt a 40 perc, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a kis pogikat. Mindegyiket lekenjük a tojássárgájával, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-17 percre. Ha szép aranybarnára sült a tetejük, akkor kivesszük, hagyjuk picit hűlni és már tálalhatjuk is!

juhturos-snidlinges-pogacsa
Juhtúrós-snidlinges pogácsa (Fotó: Zele Timi)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütés: 15-17 perc
  • Pihentetés: 40 perc

Egy egész vendégsereg jön hozzád és nem tudod mivel várd őket? A juhtúrós-snidlinges pogácsa mellé készítsd el ezeket is vendégvárónak! És, hogy hol találsz még igazán jó recepteket ha nálad gyűlik össze a rokonság? A Tavaszi magazinban, amit az SK shopból meg is rendelhetsz!

Sajtos-túrós pogácsa

Köményes sajtos rúd

Sajtos-fokhagymás ropogós

Ha tetszett a Juhtúrós-snidlinges pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept