Maradékmentő receptek

Kacsaraguleves

Kacsaraguleves

Hozzávalók
2 ek
kacsazsír
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
4 szál
rozmaring
1 ek
finomliszt
1 db
kacsa farháta, szárnya, nyaka és apróléka
2 l
csirkealaplé
1 l
víz
só, bors
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
100 g
gomba
100 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
burgonya
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
tárkony
30 - 50 g
parmezán
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A kacsaraguleves első lépéseként egy lábasban a kacsazsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és megszórjuk a liszttel. Beletesszük a kacsarészeket, majd felöntjük az alaplével és a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd nagyjából 1,5 óráig főzzük.

Ezután kivesszük belőle a kacsarészeket és ha kicsit lehűltek, lefejtjük róluk a húsokat. Hőkiegyenlítéssel a levesbe keverjük a tejszínt, aztán jöhet hozzá a felkockázott répa és fehérrépa, illetve a negyedelt gomba. Amikor már majdnem készre főttek a répák, akkor jöhet bele a lefejtett kacsahús, a borsó és a felkockázott burgonya is. Készre főzzük a zöldségeket, majd elzárjuk a tűzhelyet, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és tárkonnyal. Tálalásnál reszelünk rá egy kevés parmezánt.

kacsaraguleves
Kacsaraguleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 30 perc

Raguleves nem csak kacsából készülhet:

Tárkonyos pulykaraguleves

Raguleves maradék sertéspörköltből

Tárkonyos csirkeraguleves

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a leves annyira jó lett, hogy a szerkesztőség tagjai hatalmas vitába bonyolódtak, hogy ki mennyit ehet belőle. Szerencsére a végén sikerült megosztozniuk rajta, de egy csepp sem maradt belőle.

Hozzávalók

6 főre
2 ek
kacsazsír
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
4 szál
rozmaring
1 ek
finomliszt
1 db
kacsa farháta, szárnya, nyaka és apróléka
2 l
csirkealaplé
1 l
víz
só, bors
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
100 g
gomba
100 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
burgonya
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
tárkony
30 - 50 g
parmezán
200 ml
habtejszín

A kacsaraguleves első lépéseként egy lábasban a kacsazsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és megszórjuk a liszttel. Beletesszük a kacsarészeket, majd felöntjük az alaplével és a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd nagyjából 1,5 óráig főzzük.

Ezután kivesszük belőle a kacsarészeket és ha kicsit lehűltek, lefejtjük róluk a húsokat. Hőkiegyenlítéssel a levesbe keverjük a tejszínt, aztán jöhet hozzá a felkockázott répa és fehérrépa, illetve a negyedelt gomba. Amikor már majdnem készre főttek a répák, akkor jöhet bele a lefejtett kacsahús, a borsó és a felkockázott burgonya is. Készre főzzük a zöldségeket, majd elzárjuk a tűzhelyet, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és tárkonnyal. Tálalásnál reszelünk rá egy kevés parmezánt.

kacsaraguleves
Kacsaraguleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra 30 perc

Raguleves nem csak kacsából készülhet:

Tárkonyos pulykaraguleves

Raguleves maradék sertéspörköltből

Tárkonyos csirkeraguleves

Ha tetszett a Kacsaraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept