A kacsaraguleves első lépéseként egy lábasban a kacsazsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és megszórjuk a liszttel. Beletesszük a kacsarészeket, majd felöntjük az alaplével és a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd nagyjából 1,5 óráig főzzük.
Ezután kivesszük belőle a kacsarészeket és ha kicsit lehűltek, lefejtjük róluk a húsokat. Hőkiegyenlítéssel a levesbe keverjük a tejszínt, aztán jöhet hozzá a felkockázott répa és fehérrépa, illetve a negyedelt gomba. Amikor már majdnem készre főttek a répák, akkor jöhet bele a lefejtett kacsahús, a borsó és a felkockázott burgonya is. Készre főzzük a zöldségeket, majd elzárjuk a tűzhelyet, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és tárkonnyal. Tálalásnál reszelünk rá egy kevés parmezánt.

- Elkészítési idő: 2 óra 30 perc