Street Kitchen

Kakukkfüves-gombáscacioepepe

Kakukkfüves-gombás cacio e pepe

Hozzávalók
220 g
linguine tészta
100 g
pecorino sajt
1 mk
egész fekete bors
2 ek
olívaolaj
2 ág
kakukkfű
0.5 ág
rozmaring
0.5 csokor
petrezselyem
250 g
barna csiperke
kb. 180 ml a tészta főzővizéből

Elkészítés

A gombás cacio e pepe elkészítéséhez a tésztát lobogó, sós vízbe dobjuk. Közben lereszeljük a sajtot, a borsot pedig mozsárban lezúzzuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, beleszórjuk a tört borsot, rádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a szeletekre vágott gombát, és átpirítjuk. A gombára szedünk egy keveset a tészta főzővizéből, és felforraljuk. 

Ha a tészta al dentére, főtt, átszedjük a gombára, összeforgatjuk vele, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sajtot, folyamatosan kevergetve, így lesz szép krémes. Tálaljuk, és már ehetjük is!

kakukkfuves-gombas-cacio-e-pepe
Kakukkfüves-gombás cacio e pepe (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Az egyszerű tésztákat egyszerűen nem tudjuk megunni, hiszen finomak és gyorsan elkészíthetők. Ezeket a recepteket is próbáljátok ki a gombás cacio e pepe mellett, tuti odáig lesztek értük:

Barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával

Céklakrémes tészta feta sajttal

Citromos-ricottás tagliatelle baconmorzsával

www.streetkitchen.hu

Ez a tésztaétel pillanatok alatt elkészíthető és isteni finom! Ha nem szeretitek a pecorino ízét, nyugodtan használjatok grana padanót, amivel ugyanazt az állagot érhetitek el, de kevésbé karakteres az íze.

Hozzávalók

2 főre
220 g
linguine tészta
100 g
pecorino sajt
1 mk
egész fekete bors
2 ek
olívaolaj
2 ág
kakukkfű
0.5 ág
rozmaring
0.5 csokor
petrezselyem
250 g
barna csiperke
kb. 180 ml a tészta főzővizéből

A gombás cacio e pepe elkészítéséhez a tésztát lobogó, sós vízbe dobjuk. Közben lereszeljük a sajtot, a borsot pedig mozsárban lezúzzuk. Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, beleszórjuk a tört borsot, rádobjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a szeletekre vágott gombát, és átpirítjuk. A gombára szedünk egy keveset a tészta főzővizéből, és felforraljuk. 

Ha a tészta al dentére, főtt, átszedjük a gombára, összeforgatjuk vele, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sajtot, folyamatosan kevergetve, így lesz szép krémes. Tálaljuk, és már ehetjük is!

kakukkfuves-gombas-cacio-e-pepe
Kakukkfüves-gombás cacio e pepe (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Az egyszerű tésztákat egyszerűen nem tudjuk megunni, hiszen finomak és gyorsan elkészíthetők. Ezeket a recepteket is próbáljátok ki a gombás cacio e pepe mellett, tuti odáig lesztek értük:

Barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával

Céklakrémes tészta feta sajttal

Citromos-ricottás tagliatelle baconmorzsával

Ha tetszett a Kakukkfüves-gombás cacio e pepe receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept