Street food

Kamuwontonréteslapból

Kamu wonton réteslapból

Hozzávalók
220 g
krémsajt
1 fej
lila hagyma
100 g
reszelt sajt
100 g
bacon
0.5 db
friss jalapeno paprika
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
0.5 csomag
réteslap
(200 g)
olaj a sütéshez

Elkészítés

A wonton réteslapból is wonton marad! Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy tálban elkeverjük a krémsajtot az aprított lila hagymával, a reszelt sajttal, a felcsíkozott baconnel és az apróra vágott jalapenóval. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma-granulátummal.

A réteslapot vízszintesen és függőlegesen is négybe vágjuk, így 16 db kis wonton jön ki. 1-1 evőkanállal elhelyezünk a töltelékből a kis négyzetek közepére. A tészta széleit bevizezzük óvatosan az ujjunkkal, majd összecsípjük először az egyik párhuzamos oldalukat, majd a másikat is, így egy pillangó alakú kis wontont kapunk.

Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és amikor felhevült, elhelyezzük benne a töltött wontonokat. Mikor az aljuk megpirult, kanállal az oldalára fordítjuk őket és lepirítjuk, majd ezt megismételjük minden oldalnál. Mikor aranybarna, kivesszük az olajból és papírtörlőre gyűjtjük őket. Frissen a legkirályabb és tényleg egy falat langalló, magyaros ízvilág ázsiai köntösbe burkolva.

sult-toltott-wonton-falatok-reteslapban-3
Kamu wontonok réteslapból (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

 

Az ázsiaiak is nagyon értenek a tésztákhoz, nem csak az olaszok! Érdemes kipróbálni, ha már unjátok a rizses-krumplis dolgokat.

Paradicsomos mini wonton leves

Ázsiai csirkés pirított rizstészta

Ázsiai húsgolyók soba tésztával

www.streetkitchen.hu

Biztosan ismeritek a kis rizspapírba bugyolált ázsiai töltelékes kaját, a wontont. Ha nem, akkor annyit elárulok, ez a magyaros verzió nemcsak egyszerűbb, de a megszokott ízeinket sem hazudtolja meg. Krémsajtos, csípős, baconös, lila hagymás, extrán sajtos. Lehetne akár langalló batyuknak is nevezni.

Hozzávalók

2 főre
220 g
krémsajt
1 fej
lila hagyma
100 g
reszelt sajt
100 g
bacon
0.5 db
friss jalapeno paprika
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
0.5 csomag
réteslap
(200 g)
olaj a sütéshez

A wonton réteslapból is wonton marad! Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy tálban elkeverjük a krémsajtot az aprított lila hagymával, a reszelt sajttal, a felcsíkozott baconnel és az apróra vágott jalapenóval. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma-granulátummal.

A réteslapot vízszintesen és függőlegesen is négybe vágjuk, így 16 db kis wonton jön ki. 1-1 evőkanállal elhelyezünk a töltelékből a kis négyzetek közepére. A tészta széleit bevizezzük óvatosan az ujjunkkal, majd összecsípjük először az egyik párhuzamos oldalukat, majd a másikat is, így egy pillangó alakú kis wontont kapunk.

Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és amikor felhevült, elhelyezzük benne a töltött wontonokat. Mikor az aljuk megpirult, kanállal az oldalára fordítjuk őket és lepirítjuk, majd ezt megismételjük minden oldalnál. Mikor aranybarna, kivesszük az olajból és papírtörlőre gyűjtjük őket. Frissen a legkirályabb és tényleg egy falat langalló, magyaros ízvilág ázsiai köntösbe burkolva.

sult-toltott-wonton-falatok-reteslapban-3
Kamu wontonok réteslapból (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc

 

Az ázsiaiak is nagyon értenek a tésztákhoz, nem csak az olaszok! Érdemes kipróbálni, ha már unjátok a rizses-krumplis dolgokat.

Paradicsomos mini wonton leves

Ázsiai csirkés pirított rizstészta

Ázsiai húsgolyók soba tésztával

Ha tetszett a Kamu wonton réteslapból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept